Llibre pòstum del meu germà

Divendres vinent es presenta el llibre pòstum del meu germà Manuel, “Manuel Sayrach i Carreras. La seva vida i l’obra d’art- La família i l’entorn”, fruit d’un treball minuciós de recerca, i del molt amor que l’autor sentia pels seus familiars i, en especial, pel seu pare. Un llibre de contingut i, alhora, anecdòtic, i fins divertit. Hi surten, primer, els avis. L’avi Miquel, que em recorda el protagonista i les circumstàncies de l’època del llibre “La ciudad de los prodigios”, d’Eduardo Mendoza. Fent de barber-cirurgià al carrer Reial, de Sants, es va pagar la carrera de metge i als quaranta-sis anys fundava l’Instituto Español de Seguros sobre enfemedes , amb clients a tot Espanya, amb el qual es va fer ric.

La família acabà instal·lant-se a Barcelona. El Manuel en descriu la vida, i dedica unes emotives pàgines a l’àvia, quan amb la guerra tot s’esfondrà. Però on s’estén més és en la figura del fill, l’arquitecte autor de la casa familiar de la Diagonal. Una descripció com he dit més amunt tècnica i minuciosa i, alhora, emotiva, i curiosa i fins divertida. Explica quines empreses van intervenir en la casa, les que proveïren les rajoles, d’on extragué la pedra de la façana, quina és la procedència del mabre o quina empresa va fer l’ascensor…, i es diverteix indagant perquè al pis, a l’entrada, tenien un lloro embalsamat.

Total, un viatge a través dels anys de la formació de l’eixample de la moderna Barcelona, edificada seguint els plànols del gran enginyer Ildefons Cerdà. El llibre ens permet veure per dins la vida d’una família que provinent de la ruralia assoleix una posició destacada en la burgesia barcelonina.

Tot contat per un dels fills, que hi aboca els seus records d’infantesa, i el que ha descobert, després d’anys d’indagació meticulosa.

NOTA: adjunto la invitació de la família a l’acte-record del Manuel, en el qual es presentarà el seu llibre pòstum.

Benvolgudes/ts: Us faig a mans aquesta convocatòria de l’acte de celebració que farem la família en record del Manuel. Ens fa molta il·lusió. Com tots sabeu, és un acte que no vàrem poder fer en el seu moment i que la família teníem pendent. Aquest mateix dia presentarem el llibre que el Manuel estava escrivint (i que no va poder acabar) sobre el seu pare i la família. L’hem finalitzat amb l’ajuda del Jaume-P. i la Mònica. (Els que en vulgueu tenir un exemplar, el tindreu a la vostra disposició, gratuïtament). L’acte tindrà lloc el dia 30 de setembre a les 19’30 h. a ORFEÓ GRACIENC . c/Astúries, n 83 de Barcelona. Estarem molt contents i agraïts si ens podeu acompanyar aquesta estona que volem dedicar al Manuel. Amb molt d’afecte, Isabel (Nené) i família.

Sigues el primer en comentar on "Llibre pòstum del meu germà"

Deixar un comentari

El teu e-mail no serà publicat


*