Al carrer!

Entrem en la setmana decisiva, el diumege11 de Setembre és el gran dia per tornar a sortir al carrer i cridar ben fort que volem la independència. Un objectiu que molts –sobretot els polítics madrilenys i fins i tot molta de la gent ben situada a casa nostra que només pensa en el diner, voldrien donar per superat, i s’escarrassen per fer creure que el problema català ja no existeix.

Un problema que és un abús de poder dels qui voldrien una Catalunya dòcil, dins d’una Espanya que viu encara del franquisme, hereu de la pretensió imperialista borbònica d’acabar amb la nació catalana.

Ara, quan ja al terme de la meva vida repasso els ideals que he perseguit i per als quals he treballat sempre, constato que en primer lloc figura el de la Catalunya lliure. Ho vivia de petit quan m’obligaven parlar en castellà, i de jove, quan fins ens prohibiren les sardanes. I em preocupà de gran quan recalà a Catalunya l’enorme onada migratòria espanyola, que el govern espanyol pretengué aprofitar per castellanitzar-nos, important-li un bledo la difícil vida que els tocà afrontar. I em rebel·la avui la dura, la desvergonyida i sibil·lina repressió amb què tracten l’independentisme, com acaba de reconèixer l’ONU. I pregunto: ¿hi ha res més útil per a la gent que fer un estat modern, just i solidari?

Doncs això! Diumenge tots al carrer, i no contra ningú, sinó per a la victòria final. Que ja és l’hora, redeu!

3 Comments on "Al carrer!"

  1. Jo aniré a la Festa de la llibertat d’Òmnium. A la manifestació no, encara que Òmnium també la convoca. No comparteixo la idea que és possible i cal “implementar” la independència. Per a mi el resultat de l’1-O demostra els nostres límits, que cal resoldre amb aliances més àmplies, més enllà de l’independentisme. D’altra banda, el manifest de l’ANC inclou una possible perspectiva de convertir l’ANC en un actor electoral…

    • Manel Sayrach | 5 setembre, 2022 at 16:23 | Respon

      El que és deplorable és la desunió del moviment i esperit de l’independentisme. La Diada és la festa nacional de Catalunya, NACIONAL!! Si jo vull participar d’una festa folklòrica doncs ja anire als “Tres tombs” o a la “Feria de abril” al Forum… que es els que ens volen fer creure que es molts polítics unionistes…
      Aquest diumenge sortirem de nou al carrer, llàstima que no anem tots i totes plegats… qui surt beneficiat d’això…? Espereu els titulars del dilluns…

  2. Manel, es pot deplorar la desunió, però el cert és que hi ha punts de vista diferents sobre què cal fer. I és lògic que es manifestin. La llàstima és que no siguem prou madurs per saber exposar les diferències però, alhora, exposar públicament els punts d’encontre (que els hi ha, evidentment). Només he vist Òmnium amb aquest tarrannà. Per això aniré a la seva Festa de la Llibertat…

Deixar un comentari

El teu e-mail no serà publicat


*