Muntanya mare (i 3)

Aquest matí ens trobarem els familiars, amics i amigues del Robert al peu del turó del Pollo per acompanyar les seves cendres a la font de Sant Roc, com ell desitjava. Un recloure’s, en certa manera, en la muntanya mare de la ciutat. Tot i que el turó no puja gaire amunt, es destaca perfectament en el nostre paisatge, i es fa molt visible. I no oblidem que expulsats del cim pels romans, els antics pobladors ibèrics van baixar a la plana i es creà el primer nucli habitat, convertits en treballadors de les viles que els soldats hi van fer, o servint a l’exèrcit.

I des que membres del Centre Excursionista van pujar al poblat quan al segle XIX se’n descobrí l’existència, s’ha creat un vincle afectiu molt fort entre nosaltres i el poblat, especialment en els qui som del CEP, com el Robert, de manera que no és estrany que el Puigcastellar el portem al cor.

Amb goig, aquest matí hi deixarem les cendres del Robert. Un motiu més per fer nostre aquesta humil muntanya, i, estimant la terra, sentir-nos més fills d’un país tan sensible i tan idealista com és el nostre.

Com va escriure el poeta Joan Vinyoli, la terra ens crida.

1 Comment on "Muntanya mare (i 3)"

 1. Jordi Morrós Ribera | 4 setembre, 2022 at 14:47 | Respon

  Conec poc l’obra poètica de Joan Vinyoli i el que he trobat per Internet és l’anàlisi d’aquest poema titulat: “i la natura em crida”.

  A la web dedicada al poeta he trobat una molt bona anàlisi del poema que us acabo de citar, i per si no teniu temps de llegir-la sencera us copio una breu síntesi que fa Xavier Macià sobre els afanys del poeta per interrogar-se sobre el sentit de la vida:

  “És vitalista perquè afirma que el sentit de la vida es troba precisament en aquesta indagació constant i permanent sobre el sentit; i és afirmativa, perquè malgrat els dubtes i les pors, els moments de fam i dejecció, allò que compta és aquest intent sincer —i autèntic— d’interrogar la vida”.

  Si teniu més temps disponible aquí trobareu l’anàlisi completa:

  http://joanvinyoli.cat/portal/itinerari-poetic/itinerari-poetic-2/129-00-preambul

Deixar un comentari

El teu e-mail no serà publicat


*