Més democràcia!

Concentració davant del consulat rus contra la guerra entre Rússia i Ucraina 24.02.2022 Foto: Albert Salamé / VWFoto

No sé què dir; això de Rússia, la freda determinació de Putin i el devastador desplegament dels sodats amb uns aparells de guerra tan mortífers em deixa atònit. I la vista de tants ucraïnesos que fugen en desbandada…

Hi ha la reacció de la bona gent a tot el món, clamant per la pau. El mateix papa Francesc s’ha dirigit als creients i als homes i dones de bona voluntat demanant-los que preguin, que dediquin el Dimecres de Cendra a la pregària i que dejunin, perquè Déu posi remei a un mal que hem de resoldre els humans. I en aquest cas concret, la mateixa gent concernida. Si de debò hi ha a Ucraïna–com diu Putin– molts ciutadans que volen pertànyer a Rússia –com n’hi deu haver molts altres que volen seguir en una Ucraïna independent–, ¿per què no ho dirimeixen votant? ¡Com reclamem pel cas de Catalunya!

Un problema de democràcia, un problema d’humanisme. Ara la resposta d’Occident és el càstig i l’amenaça militar. Potser davant dels fets concrets no hi ha cap altre resposta possible. Però els fets venen de lluny i és en la mentalitat de les nacions i en la política, en el sentir general! que cal cercar el remei de barbaritats com aquesta. Canviar l’ànima de la societat, superar la superficialitat que caracteritza aquests temps postmoderns i educar la gent en els grans valors humans; heus ací la resposta a drames com el que viu avui Europa.

 Que la indignació, la ràbia, la rebel·lió ens facin més lluitadors a favor de la democràcia.

1 Comment on "Més democràcia!"

  1. Manel Sayrach | 26 febrer, 2022 at 08:34 | Respon

    La ràbia i impotència m’envaeixen en situacions com aquesta…
    https://twitter.com/msayrach/status/1497474299673944064?s=21

Deixar un comentari

El teu e-mail no serà publicat


*