Per què?

D’aquí a una estona me n’aniré a Santa Coloma on em trobaré amb una colla d’amics del Centre Excursionista Puigcastellar en una visita que fem a la masia de Can Zam. Em fa molta il·lusió trobar-me amb els amics i les amigues, i veure el mas per dins, i escoltar-ne la història, després de tants anys de parlar-ne i de posar-lo al centre de la reivindicació urbana més persistent que venim fent, ja des d’abans dels ajuntaments democràtics.

Però no deixo de pensar en la brutal guerra que pateix el poble d’Ucraïna, amb els morts que causa, en la destrucció de pobles i ciutats, i en el trencament d’unes vides –la de milers de persones– que fugen, sense saber el futur que els  espera, i que es preveu que poden arribar a ser més de cinc milions.

En canvi és consolador i fantàstic veure com són acollits pels països veïns. Un testimoni de bondat, que ens fa pensar en la part bona de la humanitat, en inexplicable contrast amb la part dolenta, que es manifesta en tota guerra. No puc deixar de preguntar-me com és possible que l’ésser humà arribi a ser la causa de tant de mal i de tant patiment, quan també pot fer tant de bé.

El problema del Mal al nostre món! Per pensar-hi.

Sigues el primer en comentar on "Per què?"

Deixar un comentari

El teu e-mail no serà publicat


*