LGTB

L’enrabiada d’Elton John en conèixer que el papa Francesc havia aprovat la nota de la Congregació de la Doctrina de la Fe en la que especifica que els capellans no poden beneir les unions de persones del mateix sexe, ha posat sobre l’escena, un cop més, la posició de l’Església sobre els drets dels homosexuals i del moviment LGTB, en general.  Precisament ahir TV3 emetia el documental Violeta, sobre la lluita dels trans -ells i elles- per ser reconeguts. El difícil que els és “sortir de l’armari” i, a sobre, defensar unes situacions tan noves.

Els mateixos pares de la Violeta expliquen que els va costar assumir que el seu nen volgués ser nena. Molt emotiva l’escena quan el pare de Violeta, ja gran, li ho explica. Però també comprensible que l’Església, que ha construït la seva moral i la seva docrina santificant la vida natural, ara li costi aceptar uns canvis que li semblen contra natura. Fins i tot es rebel·la contra el papa Francesc, perquè no solamente no condemna l’homosexualitat ni les unions homosexuals, sinó que en defensa els seus drets.

Que l’Església vegi el matrimoni, i el naixement d’un nen o d’una nena i fins i tot la mort com un sagrament i en celebrar-ho amb els creients ho faci amb el ritus que cregui oportú, no hi hauria res a dir. Però el que la descol·loca és quan es relaciona amb aquests fets de la vida, tan rics i alhora tan complicats, des de la seva doctrina, en lloc de veure’n l’aspecte humà, per acompnyar als qui els viuen.

Jesús bé va alegrar amb el vi que hi portà la boda dels seus amics de Canà!

Sigues el primer en comentar on "LGTB"

Deixar un comentari

El teu e-mail no serà publicat


*