Injust

M’horroritzà la crítica que Quico Sellès va fer del president Quim Torra, dissabte passat. Em semblà totalment injusta i em repugnà especialment  pel to, per l’acarnissament i l’odi amb què parlà, encara que veig que són molts els  tertulians i periodistes que de Quim Torra en fan un balanç negatiu. ¿És perquè pertanyen a partits oposats al del president, o perquè, atents al joc polític, queden atrapats per com es desenvolupa i n’obliden què sentim i què pensem la gent? L’exagerada oposició  entre el diàleg o la confrontació intel·ligent marca massa als tertulians i als comentaristes. I es jutja Quim Torra pels resultats impossibles.

Però escoltant la gent m’adono que són moltes les persones que en tenen una imatge molt positiva d’ell, fins a tenir-lo (amb Puigdemont) com pel millor president que hem tingut: per la seva senzillesa, per la seva honestedat, per mantenir-se sempre en el que creu i pel lliurament al treball, en especial en aquest temps tan dramàtic de la pandèmia.

Sellés l’acusava de no haver fet res, una acusació compartida per molts periodistes i tertulians, que s’haurien de preguntar què podia fer, si els seus el van deixar sol.  Basti un exemple: quan el govern espanyol l’inhabilità, ¿què va fer el Parlament, per oposar-hi? Llavors, ¿quines accions Quim Torra podia emprendre de més calat? Prou va fer en mantenir-se fidel a les seves creences i en bolcar-se en el combat contra la pandèmia, com li valorem i agraïm molts ciutadans.  

Seria bo que els professionals que segueixen la realitat política es fixessin més en què fem i pensem els ciutadans que no pas en el joc que fan els polítics. A la llarga tindrà més pes.

Els Xiprerets

Fa gairirebé un mes que van nèixer; de quaranta llavors en van sortir només nou. No crec que en surti cap més. El primer que va néixer (foto de l’esquerra) fa quasi dos centímetres i mig. Encara no s’ha desprès de la closca, que du com un caputxó. Però les fulles inicials ja se separen i obren el camí del que és l’ull de l’arbret. A la dreta hi ha un dels xiprerets nascuts un parell de dies després. S’ha desprès de la closca i obra les fulles amb llibertat, donant pas a l’ull de l’arbret. Ara fa un centímetre i mig.

Quants, d’aquests xiprerets sobreviuran?

Sigues el primer en comentar on "Injust"

Deixar un comentari

El teu e-mail no serà publicat


*