“Sant Jordi: paraula i art”

Divendres vinent es presentarà la carpeta Narcís Sayrach. Sant Jordi: paraula i art, que conté un conjunt de làmines i poemes dedicats al patró de Catalunya. La solapa n’explica de què es tracta: “Narcís Sayrach, president del’Associació d’Amics de Sant Jordi va editar les làmines de les Diades de Sant Jordi amb el propòsit de congeniar la figura del patró de Catalunya amb la força mágica i l’encant de la poesía i l’art”. La carpeta ofereix el resultat d’aquest maridatge.

L’associació va néixer l’any 1988. Reunia una colla de col·leccionistes d’objectes relacionats amb la figura del sant que treballaven per donar  conèixer el significat de la mítica figura del màrtir. El meu germà hi projectà la fe d’home creient –que l’empenyia a treballar per una societat més humana–, i l’amor a Catalunya, que el portà a lluitar per fer del nostre país una república lliure i justa.

El Narcís va fer moltes coses. En destacaria el llibre que la Generalitat li va encarregar sobre el sant i, sobretot, aconseguí que al temple de la Sagrada Família s’hi col·loqués l’estàtua de Sant Jordi, obra de l’amic escultor Subirachs. I, per descomptat, fruit su és elconjunt de làmines i poemes que es troben en la carpeta que es presenta divendres que ve.

Un bon record del meu germà i un obsequique en fa, gràcies a la fervent dedicació de l’Eulàlia Sayrach, filla amantíssima del Narcís.

 

Sigues el primer en comentar on "“Sant Jordi: paraula i art”"

Deixar un comentari

El teu e-mail no serà publicat


*