Cal una participació real

23 d’octubre de 2009. Recent nomenada alcaldessa, Núria Parlon es dirigeix als assistents. Fèlix Trias, en nom del Casal del Mestre, del CEP, de Fòrum-Grama i d’Imatge Solidària  va llegir el Manifest unitari, en el que s’advertia que per superar la bretxa existent entre l’Ajuntament i la població calia adoptar un model de política participativa lleial i efectiu

Som davant d’una nova controvèrsia dins de l’Ajuntament, per la forma unilateral com el govern municipal ha decidit el destí de l’important edifici de la Ciba. És possible que el destí aprovat sigui el millor (a part de consonar amb el moviment feminista actual). Però per la grandària de l’edifici i per la seva estratègica situació ¿no calia consultar-ho a la població, i, si més no, als companys del consistori que no formen part del govern municipal, però que representen als ciutdans que els han elegit?

És lògic que la decisió hagi sollevat els polítics de l’oposició pel fet que se n’hagin assabentat per la premsa, sense tenir l’opció de debatre l’ús de l’equipament. I se’n queixen indignats perquè diuen que és un cas més dels molts  que ja han viscut. Unprocedir, en tot cas, molt poc democràtic perquè la ciutat no la representa només el partit que governa, sinó el conjunt de regidors, elegits tots ells pels ciutadans de Santa Coloma.

Aquesta falta de diàleg a mi no m’estranya perquè és un mal endèmic de la relació de l’Ajuntament amb la ciutat, més preocupat per contactar amb quants més ciutadans, millor (per guanyar vots?) que no pas per animar-los a prendre part activa i responsable  en els afers ciutadans. Fa pocs dies ja me’n vaig queixar, d’aquesta pseudo-participació, referint-me a l’enganyós procés participatiu que l’Ajuntament ha endegat sobre Can Zam, amb la pantomima d’una multitudinària participació en la que fins i tot es convida els nens a fer de petits arquitectes, mentre evita el debat seriós que moltes entitats vénen reclmant.

¿Haurem de cncloure que a l’Ajuntament li interessa més  l’èxit del partit que la  responsabilització ciutadana? 

Sigues el primer en comentar on "Cal una participació real"

Deixar un comentari

El teu e-mail no serà publicat


*