02. ‘Abelard Sayrach. L’últim combat’

Impressionant diari que l’autor va escriure durant la malaltia del seu germà Abelard. A través seu assistim a l’evolució d’una llarga malaltia terminal i a la manera com tant el pacient, com els familiars i, en especial l’autor, van seguir el procés de la malaltia.
El llibre no estalvia la narració del sofriment del malalt. Però recull també el testimoni de la seva enteresa, les ganes que tenia de viure i la manera com gràcies a la seva profunda fe va acceptar el mal i la mort mateixa.
A la lluita contra el càncer en el llibre apareix la lluita que Abelard Sayrach sostenia dins de l’Església i en la societat, perseguint a través d’una revolució utòpica, un model d’Església més evangèlic i una societat justa i humana.
Al costat de les reflexions de l’autor sobre temes tan cabdals com el sentit de la vida, el mal, la mort i el més enllà, es recullen els “poemes” que Abelard Sayrach escrivia, a través dels quals el lector pot penetrar en la seva ànima, més enllà de la imatge del malalt.
Contra el que podria semblar, el llibre –que és un cant a l’amistat fraterna- ha estat escrit amb una gran serenor i esperança, cosa que fa que la lectura deixi al lector una gran pau d’esperit.
Abelard Sayrach. L’últim combat
Jaume P. Sayrach
Edicions Mediterrània i Fòrum-Grama, 2003
Dipòsit Legal: B-13.095-2003

Sigues el primer en comentar on "02. ‘Abelard Sayrach. L’últim combat’"

Deixar un comentari

El teu e-mail no serà publicat


*