01. ‘En el Fondo’

 

Narració de la fundació de la parròquia del barri colomenc del Fondo i de la seva primera etapa, que va de l’any 1965 al 1979. L’autor ho explica en primera persona, en un estil senzill i directa. Alhora que dóna moltes dades de com van anar les coses, acompanya la descripció dels fets amb reflexions i valoracions personals, que permeten al lector ficar-se a l’interior de la història.

La parròquia de Sant Joan Bta. va sensibilitzar moltes persones no solament en la fe, sinó en el compromís social. El llibre en descriu les línies principals de l’activitat que va desenvolupar i fa referència als diversos camps en els que va incidir. Per això, complementant els capítols dedicats a temes més directament parroquials hi apareixen els dedicats a activitats socials, com els Diàlegs de Joventut, el Centre Amigos del Fondo, la revista Grama o les lluites de Casadesport, capítols que culminen en l’entrada de Sayrach al primer Ajuntament democràtic, com a regidor independent en la llista del PSUC…

El llibre –que també és una mena de confessió pública de l’autor- és un homenatge a la gent que es va participar en la vida de la parròquia del barri. A l’índex onomàstic hi surten més de 300 noms, i una profusió de fotos acompanyen al text.

En el Fondo.
Parròquia de Sant Joan Baptista
Jaume P. Sayrach

Edicions Fòrum-Grama, 2001
Dipòsit Legal: B.330-2002

 

Sigues el primer en comentar on "01. ‘En el Fondo’"

Deixar un comentari

El teu e-mail no serà publicat


*