03. ‘Gent de Santa Coloma’

Conjunt de les millors entrevistes fetes a diverses persones de Santa Coloma, publicades a Fòrum-Grama. Es tracta de “gent” senzilla, persones triades com a exponent de la base social de la nostra ciutat, que Fòrum-Grama va voler dur a a les seves pàgines per complementar la visió de la base social de la ciutat, acompanyant la sèrie d’entrevistes fetes a persones que destaquen en la vida pública.

Per les planes del llibre hi desfilen més de quaranta persones. N’hi ha de grans, com el “vell” lluitador socialista Eliseu Colomer, o el vell comunista José Giménez, o la colomenca de tota la vida, veïna de la parròquia Major, M. Àngels Rosat. Hi ha persones de professions tan singulars com Iluminado Fresno, quiosquer, Juan Molinero, escombriaire i Manuela Troyano, encarregada dels lavabos de la plaça de la Vila. Hi trobem, així mateix, una metgessa forense (Ángeles Gallego), uns miss de la Talla Gran (Carmina Tapia) o una treballadora domètica, vinguda de l’Equador (Gloria Izurieta).

Els joves hi entren amb empenta: hi figuren l’Andreu Banús, que batalla per obrir camins en el món del teatre, la Maria Marcos, que ho intenta en el món de la dança, i la Judit Martínez, que ho fa en el camp de la moda, i el Sergo Ots, animador del moviment cultural alternatiu Farts. Al llibre no podien faltar les persones immigrades, com les magrebines Ikram, Fatima, Meryen i Hafsa, de l’IES Puig Castellar, o la xinesa Ling Yan Chen, que ha obert una floristeria al carrer Irlanda… Alguns dels entrevistats ja han mort. La mort també es fa present en el llibre amb la xocant entrevista amb Facundo González, encarregat del cementiri.

Són 170 pàgines plenes de vida i amenitat, un ric retaule de la gent que viu a la nostra ciutat.

Gent de Santa Coloma
Odei Antxustegi-Etxearte i
Jaume-P. Sayrach
Edicions Fòrum-Grama, 2004
DL: B. 30.683-2004

Sigues el primer en comentar on "03. ‘Gent de Santa Coloma’"

Deixar un comentari

El teu e-mail no serà publicat


*