Maig, 6 divendres / L’emoció i el record

(dia a dia A flor violeta_Maquetaci363n 1)

Llibre de la selva. Quina versió vaig veure?

pica 0

Quatre ratlles, encara, sobre la pel·lícula El libro de la selva. També sobre els jocs de la memòria i la pervivència de les emocions. Ahir vaig referir-me a la visualització de la pel·lícula sobre el llibre de Rudyard Kipling, que tan m’entusiasmà quan era un adolescent. Però no puc precisar si la pel·lícula que vaig veure era la de dibuixos animats de Walt Disney. Em sembla recordar el dibuixos, però també “veig”els personatges i les escenes reals. He buscat a Google i constato que el film que vaig veure als 14 anys no era de Disney perquè quan jo tenia aquesta edat era l’any 1944 i la pel·lícula de dibuixos de Walt Disney no es va produir fins al 1966. Després en va fer una segona versió, igual com ara la factoria Disney  en presenta u<na altra, ue és a les cartelleres.

pica 3

En mig d’aquesta cerca m’he recordat que quan estiuejàvem a Can Fatjó dels Xiprers fèiem les cròniques dels fets sobresortints de l’estiu. I just en l’àlbum del 1944 he trobat la ressenya que el setembre de 1944 vaig fer del film. He rellegit el text i he mirat les il·lusracions que vaig ajuntar-hi, segurament tenint als ulls alguna revista o cromos del film. I he comprovat que tant l’argument com les imatges corresponen a la primera versió fílmica que s’ha fet del famós llibre, l’any 1942, d’Stephen Sommers, amb un Mowgli interpretat pel cèlebre artista hindú Sabú. Un Mowgli que no és un nen sinó un adolescent, que viu al poble, un cop que l’han capturat. En aquesta versió destaquen la història de la seva amistat amb Majora, que introdueix en els secrets de la jungla, i també té una espai important la història del tresor amagat i dels cobdiciosos tres homes, que se’n volen apoderar.

pica 5

pica 4Aquesta recerca no és que sigui una cosa rellevant. És simplement un exercici de memòria. I la comprovació de com els accidents, les històries, els formats que hem viscut, amb el temps s’obliden, però en queden les sensacions que et van provocar.

 

 

(dia a dia B_Maquetaci363n 1)

Sigues el primer en comentar on "Maig, 6 divendres / L’emoció i el record"

Deixar un comentari

El teu e-mail no serà publicat


*