Maig, 7 dissabte / Meravellosa exposició

(dia a dia A flor violeta_Maquetaci363n 1)

“Impressionistes i moderns”

0 expo

Poques vegades he disfrutat tant, veient una exposició, com amb la que hi ha a Caixa Fòrum, “Impressionistes i moderns. Obres Mestres de la Phillips Collection”. No enfarfega, hi ha poques sobres (bé, una seixantena), totes molt selectes, col·locades en ordre cronològic, cosa que et permet veure l’evolució de la pintura, amb l’ajut dels plafons introductoris que es troben en les sis sales, i les fitxes, concises però molt orientadores, al costat de tots els quadres.

expo 2Per exemple, del quadre de Paul Cézanne, “La muntanya de Sainte- Victoire”, remarca les “pinzellades curtes i ràpides” i els colors “lluminosos”. D’un de Monet es fixa en “es taques de colors de “pinzellades denses”. O, quan contemples un paisatge nevat de Sisley, et fa saber que com molts pintors impressionistes pintaven paisatges nevats, perquè la neu es caracteritza per la llum i el to poètic.

expo 3

Les sales mentre hi vaig ser estaven plenes de nens i nenes amb els seus mestres. Em vaig adonar que seguien l’exposició d’una forma molt activa. Una mestra, després de l’explicació, els repartia uns cartells que havien de posar al peu del quadre al que li escaigués el que duia  escrit la cartolina, “pintura plana sense ombres”, “esclat de llum”, “riquesa de colors…”

expo 5

Contemplant les obres vius l’evolució de la pintura moderna. Com els impressionistes s’aparten del realisme cercant escenes de la vida quotidiana, amb paisatges urbans i campestres, obsedits  en captar la llum. A aquest corrent li segueix el postimpressionisme; més que captar la vida del paisatge accentuen el paper de la pròpia imaginació i descobreixen el valor expressiu del color. I acaben fent un art intimista per expressar sentiments i sensacions. El trajecte que fas en aquesta exposició et porta a la pintura abstracte i un Kandinsky, per exemple, ja no et sembla rar.

¡Quina sort tenir tan a la vora la rica oferta cultural de Barcelona! CaixaForum és només a mitja hora de la plaça de la Vila, en metro.

expo 1

expo 4

Quadres de Picasso, “Dona del barret”, Dora Maar; Modigliani, “Elena Povolozky”; Dégas, “Ballarines a la barra”; Bonnard, “La Riviera”; Kandinsky, “Tardor II”. 

(dia a dia B_Maquetaci363n 1)

Sigues el primer en comentar on "Maig, 7 dissabte / Meravellosa exposició"

Deixar un comentari

El teu e-mail no serà publicat


*