Ganivets

Mariana i Juanito, a l'entrada de la parròquia

La Mariana, una de les dones més estimada del Fondo, era d’Alacant: el lloc famós pels seus ganivets, coltells, espases i estris de la cuina. No cal dir que en regalà un obrecartes, molt útil quan molts llibres tenien les pàgines juntes. Li vaig dir que m’havia fet un molt bon regal perquè a més de ser-me útil, com que el tinc entre els bolígrafs, el veig cada dia i la recordo.

Era molt andalusa, estava molt enamorada del seu marit -ja mort- i em deia el goig que feia, alt i ben plantat, sempre vestit de militar.

No sé si encara ara vesteix d’oficial.

__________________________
A la foto: la Mariana i en Juanito, als anys 70, a l’escala de la parròquia de Sant Joan Baptista

Ahir el nostre amic Albert Fabà va tornar a fer ‘Cançons de Raimon’ al teatre La Colmena de Santa Coloma. Tal i com ja ens havia anunciat, l’Albert va dedicar al Jaume la cançó Indesinenter, que ell aprecia molt. I segons explica l’Albert Noguera, Fabà va presentar Sayrach com a un home honest compromès per la societat, el país i la cultura.. I va fer un petit perfil biogràfic. Noguera és l’autor d’aquesta foto, i del vídeo que podeu veure si cliqueu aquí sobre.

–Eugeni.

2 Comments on "Ganivets"

  1. Me la sé molt bé, Indesinenter, però ahir, incomprensiblement, em vaig equivocar. Me l’aprendré millor. I parlaré amb en Jordi Valls per allò de la proposta del Jaume. “Espriu i els poetes medievals. Cançons de Raimon comentades per Jordi Valls”. A la Biblioteca del Fondo.

  2. Moltes felicitats, Albert, pel recital. Em sap greu no haver pogut anar-hi. Amb el vídeo de l’Albert Noguera se’t veu en plena forma.

Deixar un comentari

El teu e-mail no serà publicat


*