Abril

“Abril, gotes mil!” A veure si la dita s’acompleix; de fet el mes ja ha començat precedit d’una setmana plujosa i amb l’anunci de xàfecs importants els propers dies, i fins i tot de nevades per tot el país. Un mes amb només trenta dies però amb festivitats entranyables: les dues festes dels patrons de Calalunya, Sant Jordi el dia 23 i la Mare de Déu de Montserrat, el 27. I aquest any, amb la setmana més gran del calendari, la Setmana Santa, que comença ja el diumenge 10 i acaba el dilluns 18.

Veurem com es desenvolupen els problemes que venim arrossegant darrerament, i que entenebreixen encara més el panorama mundial que, en mig d’anuncis d’un progrés espectacular com la descoberta de l’astre més allunyat de la Terra o la lectura completa del genoma humà, continua mal rebent els fugitius dels països pobres, i no afrontant els problemes de la fam, de les guerres, del canvi climàtic… Però sense deixar de pensar en aquests aspectes negatius, ¡visquem els positius!, que també n’hi ha, i molts, i que em fan creure que el bé vencerà el mal.

Sant Jordi, amb les roses i els llibres ens parla de la cultura i de l’amor. Quina festassa tan bonica i quin espectacle tan sensacional el de la gentada que en un dia laboral surt festivament el carrer rere les roses i els llibres! I, pocs dies després, la festa de la Mare de Déu de Montserrat que, viscuda més íntimament arreu del país, ens apropa al misteriós més enllà de la vida, que tothom tant anhela.

¡Que tinguem un bon abril!, tot contemplant la benèfica pluja els dies que plogui i meravellant-nos en veure com la primavera inonda la terra.

Sigues el primer en comentar on "Abril"

Deixar un comentari

El teu e-mail no serà publicat


*