Saltimbanquis

Des d’avui s’atenua el confinament que manteníem a la Residència i ja podrem sortir i rebre visites (a les dependències exteriors de la casa). Sembla que la pandèmia va de davallada i si encara són moltes les persones que cauen víctimes del virus, aquest que ara ens assetja és d’efectes molt menys nocius, que el  covid que hem conegut.

Hem viscut uns dies d’alerta. Ens han fet tres antiígens… Pensaves: m’haurà tocat, a mi? Aquesta possibilitat ha estat tema de les nostres converses. I les respostes, tan diferents: “És el destí, si t’ha de tocar et tocarà”. “Són les condicions, hi ha persones que no fan cas de les normes i t’encomanen el virus”… ¿Casualitat? ¿El destí? ¿La dessídia? I la conversa sobre la mort: “Si és la teva hora no hi pots fer res”. Existeix el “destí”? Jo no hi crec, les coses tenen les seves causes i els seus efectes, independentment de tu.

I hi pot haver una col·lisió entre tu i les coses enmig de les quals fas camí, i que llavors perdis l’oremus, o que continuïs sent amo de tu mateix i miris de donar sentit al que et sobrevé, vivint-ho amb enteresa, i fent que t’ajudi a continuar el camí que has escollit de fer.

És el camí que en podem dir cap a Ítaka. Tu no crees els elements que et surten a l’encontre, però els pots fer teus.    

3 Comments on "Saltimbanquis"

  1. Albert Fabà | 24 gener, 2022 at 18:02 | Respon

    El meu pare, que té 94 anys, també està a una residència, a La Ràpita. I ha agafat el COVID. Però està content com un gínjol. No té cap símptoma, es troba bé i es fa un fart de dibuixar i pintar…

    • L’exemple del teu avi, Albert, ens l’has d’explicar més. És –pel que escrius– un exemple més del poder transformador de l’ideal fet vida.

  2. Albert Fabà | 27 gener, 2022 at 16:46 | Respon

    No és el meu avi, és el meu pare. Va passar per una mala època, fins al punt que es va intentar suicidar. No va tenir èixt i el van portar a l’Hospital públic de Jesús, on es va revifar. Quina sort tenim de la sanitat pública! I ara està, com deia, a la Residència L’Onada de La Ràpita. Aquí no se sent tan ben atès (és una residència privada, hi ha molts residents i poc personal) però ell, que és una persona optimista de mena, es dedica a dibuixar i pintar i és feliç. Mon pare ha estat pintor de paretes, però també de quadres i té una obra molt sòlida. Aquí el catàleg de la seva darrera exposició (Albert Fabà o la revolta permanent):http://www.museudetortosa.cat/sites/default/files/activitat/572/documents/albet_faba-cataleg-digital.pdf

Deixar un comentari

El teu e-mail no serà publicat


*