Vergonyós

És vergonyós que aquí detinguin Pablo Hasel mentre que a Madrid es puguin manifestar impunemet milers de persones, mogudes per Vox, fomentant l’odi als jueus i negant el dret a decidir del poble català. Com deia Antoni Bassas no només els polítics espanyols, sinó també el poble, està marcat per la dictadura mental a la que viu sotmès des de fa segles. Ancorat en el passat, li costa acceptar la democràcia, la llibertat de pensar, el dret d’expressió, les diferències…

Un contrast molt gran: mentre aquí la fiscalia ordena la detenció del raper Pablo Hàsel per haver criticat en una cançó la corrupta monarquia espanyola, la gent ultramuntana es manifesta a Madrid amb absoluta llibertat.

Cal que ens afanyem a marxar d’Espanya. Que trenquem els lligams que ens posen sota el poder repressor de Madrid, que fins i tot aconsegueix que la nostra policia –els d’altra banda estimats mossos d’esquadra– es vegin tacats per un sistema judicial que no és gens democràtic, sinó repressiu.

¡La llibertat, la independència, la República! Per salvar les paraules i, amb elles, la nostra dignitat.

EN RECORD

Ha mort Joan Margarit, el poeta avui més llegit a Catalunya pel seu llenguatge proper. En record seu copio el poema “La fosca sota el blanc”, que s’adiu perfectament als moments que estem vivint.

La neu cobreix la ciutat. Avui / em pregunto si vam equivocar-nos / o si les vides sempre són així. / La fosca sota el blanc. / La neu cobria la ciutat: / tan freda i sempre quan del nostre amor / la calma blanca ja no tornarà / mai més amb el senyal dels nostres passos. / Sota la neu hi havia ja el demà.

2 Comments on "Vergonyós"

 1. ‘La libertad es hacer el amor en los parques.
  Es el alba de un día de huelga general.
  Es morir libre. Son las guerras médicas.
  Las palabras República y Civil.
  Un rey saliendo en tren hacia el exilio.
  La libertad es una librería’.

  Joan Margarit

 2. Albert Fabà | 17 febrer, 2021 at 19:52 | Respon

  Només un matís, Jaume. També hi ha molta gent espanyola indignada per la bestialitat repressiva de la major part de la judicatura espanyola. Trobo que el més intel·ligent és fer-hi pinya.

Deixar un comentari

El teu e-mail no serà publicat


*