Aturar Catalunya, obrir portes a la independència

La inhabilitació del president Joaquim Torra és un gran momentum per obrir de bat a bat les portes a la independència. Crec que una bona reacció seria immobilitzar Catalunya, amb una acció senzilla, respectuosa amb les normes per evitar la pandèmia, fàcil de fer i d’una immensa repercussió: que petits grups de ciutadans i ciutadanes de tots els pobles del país sortíssim al carrer per tallar la circulació en totes les carreteres que passen pels seu poble, o a prop. ¿No seria impactant, i impossible d’avortar, que el tall es fes a tot Caalunya i potser en part dels altres Països Catalans?

Seria una manera contundent de dir prou. Un acte d’enfrontament intel·ligent, recolzat pel dret de manifestació. I una avivada de les brases independentistes,  massa somortes després de llargs mesos d’estèrils  baralles entre els partits independentistes. Una manera de posar el país en marxa i d’arrossegar rere del poble, amb el rebuf, els nostres polítics, ara tan despistats.

Ho escric i ho penjo a la xarxa, emprant els pocs mitjans de què disposo. I ho comunico a l’assemblea local de l’ANC de Santa Coloma perquè ho trameti al secretariat nacional. Ha arribat el moment de tornar a sortir al carrer, i no per un acte d’un dia, sinó iniciant  la desobediència civil, pacífica però pertinaç. És l’hora que la iniciativa torni al poble; un momentum excepcional.

Jo m’hi apunto!

1 Comment on "Aturar Catalunya, obrir portes a la independència"

  1. Em sembla que si Catalunya no es va aconseguir aturar quan es va fer pública la sentència (malgrat les importants manifestacions que es van produir, amb cremada de contenidors inclosa) no crec que ara això s’esdevingui… Temps al temps.

Deixar un comentari

El teu e-mail no serà publicat


*