En espera del nou curs

Avui, deprés de la glosa que vaig escriu ahir sobre l’aturada temporal de l’associació Fòrum-Grama penjo la carta en la que n’expliquem els motius de la suspensió, i anunciem la reunió que farem iniciat el nou curs, per escoltar la gent del Fòrum i adoptar la resolució pertinent.  Penjada la carta no cal afegir res més. Si de cas, comentaria les vostres opinions, si és que en rebo alguna. Encapçalo aquesta nota amb un dels tríptic de propaganda del Fòrum (any 2011), que més m’agrada. La foto la vaig fer en la manifestació dels indignats; trobo que a més de ser molt bonica retrata molt bé el que jo hauria volgut que fos Forum-Grma: una plataforma de diàleg i de debat, jove i oberta, i compromesa amb el present, tot pensant en el demà.

Als subscriptors i als amics i amigues de Fòrum-Grama

Santa Coloma, 1 de juliol de 2018

Benvolguts,

Us dirigim aquest escrit per comunicar-vos que aprofitant que acaba el curs I que comencen les vacances d’estiu, el membres de la junta directiva de la nostra associació hem decidit obrir un període de suspensió (de stand by) de Fòrum-Grama, una etapa de reflexió, per decidir, acabat l’estiu, els passos a donar per revitalitzar l’associació o dissoldre-la.

El fet és que portem ja molts mesos en situació crítica. No hem aconseguit tenir un nombre suficient de subscriptors per donar solidesa a l’associació, ni per cobrir les despeses d’un mínim funcionament, cosa que ens obligà a tancar el localet del carrer Sant Antoni, i, ara, a donar-nos de baixa del nostre web.

Vam pensar que per salvar l’objectiu principal del Fòrum era convenient concentrar-nos: 1) en la creació de l’anhelada plataforma de debat i pensament, dotant-la d’un bloc senzill i econòmic, i 2), mantenir el projecte de la publicació de quaderns, en la línia dels antics quaderns “La ciutat i la seva gent”, que l’Heura va promoure a instàncies del Club de Debats.

En aquesta cerca d’una sortida comptem amb la complicitat del Casal del Mestre, i fruit ja d’aquesta conjunció, a finals de juny vam presentar amb ells el projecte Debats del Fòrum.

A hores d’ara no podem saber quina serà la sortida de la crisi. Potser amb la proposta de tancar el Fòrum la recent creada plataforma de debat i pensament creixerà amb més empenta i desimboltura, o potser propiciarà que nova gent es presenti per reviscolar Fòrum-Grama.

Iniciat el curs vinent convocarem una reunió de subscriptors i amics de Fòrum-Grama per decidir-ne el futur. No cal dir que fins llavors rebrem amb goig les vostres opinions, que podeu fer-nos arribar indistintament a les següents direccions: Manel Valls (manelvalls@gmail.com) , Ferran Saro (ferransaro@gmail.com)i Jaume-P. Sayrach (jaumepsayrach@gmail.com).

Mentre esperem retrobar-vos, rebeula nostra cordial salutació.

 

1 Comment on "En espera del nou curs"

  1. Albert Fabà | 1 juliol, 2018 at 12:07 | Respon

    Benvolgut Jaume,

    Ja saps que sóc un “fan” de les vostres iniciatives. El web “Fòrum Grama” (esepcialemnt la seva part d’Opinió) el trobo d’una molt bona qualitat. Ja saps que jo participo, sovint. Ho faig amb interès, ganes i entusiasme. La meva opinió apostaria per reformar-lo i, atès que se n’ha de fer un de nou, vinculat al nou espai de reflexió, deixar un web doble (el de l’espai d’opinió i el nou espai de reflexió). Òbviament, caldria veure si hi hauria gent que s’hi volgués implicar més… Si és així, ja saps que podeu comptar en mi, pel qeu calgui.

    Rep una forta abraçada.

    Albert

Deixar un comentari

El teu e-mail no serà publicat


*