“Per a tots els catalans”

La CUP s‘abstindrà i avui mateix ja tindrem un president. Un president fort i efectiu, un govern que, pel que va dir Quim Torra en el seu discurs, no és per refer l’autonomia sinó per construir la República, obeint el mandat expressat per la població l’1 d’octubre i en les darreres eleccions.

El discurs a mi em va agradar. Que el va fer  –com li tiren en cara els unionistes– per atraure la CUP, és probable. I què? De fet els ho va posar fàcil, tant, que jo creia que haurien decidit votar afirmativament. Però penso que fan bé d’abstenir-se i d’advertir al govern nounat que vigilaran perquè es mantingui en el que va anunciar el presidenciable: seguir el mandat del poble.

Al nou govern li faria un prec, hi penso des de fa molt temps: que no perdi el temps en els debats parlamentaris discutint amb els unionistes. En les disputes qui sol guanyar és qui crida més i menteix més. ¡Dialoguin!, amb serenor i amb simpatia. I sobretot raonin. Les raons fan forat, com la pluja fina. Ara que acusen que Quim Roca no és un president “per a tots els catalans” contestin somrient que els independentistes  tenim un programa, com tots els partits, però l’objectiu és fer una República “absolutament per a tothom que viu a Catalunya”, acceptant tothom tal com és.

I per donar-ne fe ¡anunciïn de seguida que la nova Catalunya la farem entre tots! I convidin tothom al procés constituent.

Sigues el primer en comentar on "“Per a tots els catalans”"

Deixar un comentari

El teu e-mail no serà publicat


*