Febrer, 4 dissabte

butlleti-gener-17(dia a dia A_Maquetaci363n 1)

(cap347alera defi_Maquetaci363n 1)

Butlletí del Fondo

4-rellotgeL’Albert Folqué ja està enviant el butlletí d’Amics i Amigues del Fondo número 5. Em fa molta il·lusió, formar part de la petita redacció que en té cura. Em fa il·lusió perquè el butlletí és una eina que persegueix importants objectius. El primer, que dóna a conèixer un barri que per a molts colomencs és desconegut i el que em sap més greu, arrossega l’estigma de ser un barri desencaixat i fins i tot perillós. Dies enrere ens explicava una noia que va convidar a casa seva una amiga del col·legi (del centre de la ciutat), que li va contestar que el barri li feia por. Per què? La noia no ho podia entendre perquè a ella li agrada, viure al Fondo. A través del butlletí pretenem donar a conèixer el barri, la seva gent, la seva història, les entitats que hi treballen per ajudar els nens i el jovent, igual que la Biblioteca, el Centre de Normalització Lingüística, l’Escola d’Adults, Germina…

dinar-3Amb el butlletí també fem un treball de salvaguarda de la memòria històrica. Recollim testimonis del “Fondo d’ahir”, perquè el passat sigui recordat i transmès a les noves generacions; i testimonis de la vida de “Fondo d’avui”. Ens encanta, en tercer lloc, contribuir a la integració dels nou vinguts “d’ara”, procedents de països molt llunyans geogràficament i, sobretot, culturalment, a Santa Coloma. Amb la seva integració van engrossint el nombre del altres catalans nous, que ja formen part del futur de Catalunya i, ni que fos només per la seva multicolor presència, ens són una invitació a conèixer i obrir-nos a la riquesa de tantes ètnies, tan diferents.

A mi, a més, em fa il·lusió fer el butlletí per una anècdota simpàtica: els qui som l’actual redacció ens reunim a casa del matrimoni Quintillà i Imbernón, igual que quan fa quasi cinquanta anys ho feia la redacció del butllatí de l’Associació de Veïns, on el JoseA., la Joana i jo formàvem part d’aquella redacció. Espero que molts dels qui entreu al Capvespre ja ‘esteu rebent, via Internet. Si no és així, i us interessa, truqueu a Jose A. Quintillà  (T. 610 20 15 89) perquè us posi a la llista dels socis amics/amigues del Fondo (sense cap cost).

Cliqueu aquí i s’obrirà el butlletí.butlleti-gener-17

(dia a dia PROCES B_Maquetaci363n 1)

1 Comment on "Febrer, 4 dissabte"

  1. Josué Aguedo | 5 febrer, 2017 at 12:52 | Respon

    Déu n’hi do! Ho he estat llegint aquest matí i m’ha semblat força interessant, especialment l’entrevista a la Fundació Germina o la història de l’Alejandro Narro, a qui he d’admetre que desconeixia. Felicitats a tot l’equip de redacció. Molt bona feina!

Deixar un comentari

El teu e-mail no serà publicat


*