Juny, dilluns 27 / “Sí se puede”

(dia a dia A_Maquetaci363n 1)

“Sí se puede”

Em semblà sarcàstic que el PP celebrés la victòria electoral cridant l’eslògan de Podemos, “Sí se puede, sí se puede”. Una victòria que desbarata el sorpaso (la superació del PSOE en vots per Podemos) i, el que als catalans importa més, que buida de contingut la proposta amb la que En Comú Podem pensava abanderar la política catalana.

27 rajoy

A la vista dels resultats el que em va saber més greu és el trist paper al que ens aboca l’obsessió d’ERC de superar Convergència. Tota la nit escoltant que En Comú Podem guanyava a Catalunya, o que ERC s’avançava a Convergència. El mapa que ha anat apareixent a la pantalla d’una Catalunya violeta i groga ha amagat als ulls de la gent que qui ha guanyat de debò a Catalunya és l’independentisme. La suma d’ERC i Covergència són 17 diputats mentre que En Comú Podem n’ha aconseguit només 12. Jo em pregunto què hauria passat si Junts pel Sí s’hagués presentat unida, amb tota la gent independent que en forma part, amb el suport de l’antic president de la Generalitat Artur Mas i del d’avui, Carles Puigdemont.

27 mapa

Si els partits fossin capaços d’escoltar, tant a ERC com a Convergència els demanaria que a partir d’ara vagin junts, amb l’objectiu d’atreure els catalans a favor del procés. Un període en el que l’ANC, Òmnium i els Ajuntaments tornin a moure la població perquè surti multitudinàriament al carrer, fent sentir ben fort què és el que vol Catalunya. Als indecisos, als que atrapats per un prejudici esquerranós fan encara escarafalls al procés si el lidera Junts pel Sí, els diria que s’adonin de qui depèn el procés. ¿No en tenen prou de veure que el govern de Madrid quan els 2012 volia avortar l’independentisme intentà descavalcar l’Artur Mas, i que avui dirigirà els dards contra el president Carles Puigdemont? Una reflexió que també faria als amics d’En Comú Podem, especialment als antics companys d’ICV: amb el fracàs a Espanya de Podem ¿no s’adonen que Espanya mai no deixarà que fem el referèndum?

Si realment volem el benestar de la gent no perdem el temps amb discursos ideològics i propostes vàcues. Construïm la República catalana, la resta vindrà rodat.

OMNIA RE_Maquetación 1

Sigues el primer en comentar on "Juny, dilluns 27 / “Sí se puede”"

Deixar un comentari

El teu e-mail no serà publicat


*