Junts

(Proyecto1_Maquetaci363n 1.qxd)

falten 26

Des del primer moment vaig pensar que el més adient de cara a unes eleccions que es plantegen com a plebiscitàries el millor era fer una llista única. És més, abans que la qüestió s’hagués proposat i que m’inclinés per aquesta opció, la unió i la transversalitat  ja la vivíem espontàniament al carrer. Precisament el que va fer que ens trobéssim tan bé en les grans manifestacions era la sensació d’acudir-hi a partir d’allò tan simple i alhora tan comú com és ser catalans  i aspirar a la independència del nostre país.

No vaig entendre mai que partits amics en nom de l’esquerra anteposessin les qüestions socials a la llibertat. ¿Com podrem lluitar contra la corrupció, o rebre com cal els immigrants i  atorgar-los els papers, o deixar de retallar, o evitar la fractura de la llengua catalana si no disposem de les eines i dels diners per fer-ho? Però aquests partits es fan els sords quan els diem que si ens fiquem en un procés que té tants problemes és per fer un estat modern, democràtic i socialment just.

S’ha de tenir molt clar: el que es comptarà la nit del 27 de setembre seran els SIS i els NOS. Per això com més gran sigui la llista del sí, com més junts la gent voti, més manifesta i segura serà la victòria.

OMNIA RE_Maquetación 1

El conegut historiador Borja de Riquer, en un article aparegut a La Vanguardia diu, entre altres coses:

Les esquerres davant el procés, Borja de Rquer

borja“La via catalana no pot ser partidista, sinó transversal. Ha d’incloure des de la dreta democràtica fins a les esquerres transformadores. Perquè per forçar un canvi de debò, sigui un nou encaix dins d’Espanya o la independència, cal configurar un bloc social ampli i interclassista, i això avui és possible a Catalunya. Marginar­se del procés al∙ludint un purisme ideològic classista és una mostra d’insensibilitat política davant el clam majoritari de canvi manifestat pels catalans des de fa cinc anys i ratificat el 9 de novembre passat”. (Veure aticle sencer:

https://mail.google.com/mail/u/0/?ui=2&ik=2a92800466&view=att&th=14f7a6810fecd8fe&attid=0.1&disp=inline&safe=1&zw

Proyecto1_Maquetación 1.qxd

Sigues el primer en comentar on "Junts"

Deixar un comentari

El teu e-mail no serà publicat


*