Independentista (falten 28 dies)

(Proyecto1_Maquetaci363n 1.qxd)

0 junts

Falta menys d’un mes perquè anem a votar. Confesso que a mi l’oportunitat de votar a favor de la independència de Catalunya m’omple d’alegria. És un somni que visc de petit, i que creia que mai el veuria realitzat. Han estat els fets, que ho han anat fent possible. D’una part, el maltracte que Catalunya ha estat rebent aquests anys de democràcia, sense que se superés l’oposició franquista al reconeixement de la nacionalitat catalana. Espanya sempre s’ha identificat amb Castella i mai no ha acceptat que en el pretès estat espanyol, format per les diverses nacions ibèriques (les Españas) existís cap altra nació que la espanyola, identificada amb Castella.

Jo, els fets de la guerra del 1714 i les conseqüències de la derrota de Barcelona l’11 de setembre els he conegut pels llibres d’història, però en carn pròpia he patit els efectes de l’eliminació de les Constitucions Catalanes com, per exemple, la prohibició de la llengua catalana. Vaig haver de fer tot el batxillerat en castellà i a la universitat vaig estar veient cada dia els cartells que em comminaven a parlar “la lengua del Imperio”. Tampoc amb l’adveniment de la democràcia els catalans hem vist reconeguda la nostra nació. Amb l’invent del “café para todos” Catalunya ha estat tractada com una província més d’Espanya, amb unes “peculiaridads propias”, però se n’han cuidat bé prou de fer-nos saber que  no som subjecte jurídic, capaç de decidir per nosaltres mateixos. Cap govern de Madrid ho reconeix, ni tan sols van voler aprovar un estatut d’autonomia, ja prou retallat pel parlament català.

Ara, veient a l’horitzó la possibilitat real que Catalunya esdevingui un estat lliure, visc el procés amb una enorme satisfacció i esperança. Sense ràbia, sense odi, sense esperit de revenja. Sense necessitat de mentir, per desqualificar qui no pensa iual. Segur, d’altra banda, que si Catalunya s’independitza tothom que viu aquí (hagi votat si o hagi votat no), se’n beneficiarà.

M’entristeix, però, que a aquesta festa que ja vivim tants catalans, conscients de ser protagonistes d’un procés tan transcendental com és la creació una nació nova, hi hagi ciutadans i ciutadanes que se’n marginen per la por a una cosa nova, o per no saber què ens aportarà la independència. Tot i això espero que si guanyem, l’alegria sigui tan gran que inundi tota Catalunya i llavors, els indecisos d’avui s’ajuntin a la corrua dels qui caminarem contents cap al futur.

OMNIA RE_Maquetación 1

Com ja vaig anunciar la Setmana 34, si puc, fins al dia 27 de setembre escriuré cada dia un comentari relacionat amb el procés independentista. M’agradaria que qui tingui alguna cosa a comentar o una opinió sobre el tema, la pengés al blog. A part d’aquestes possibles aportacions afegeixo que si algun article d’algun mitjà de comunicació el trobo adient el penjaré al peu del meu escrit. No cal dir que podeu fer arribar el blog a les persones que vulgueu. Jo parlo des de la llista Junts pel Sí (de la qual sóc un dels 57.000 candidats), peròem semblaria interessant poder dialogar sobre el procés amb persones queho viuen des de posicions distintes.Proyecto1_Maquetación 1.qxd

N O T A: adjunto la carta que envio a les persones del meu màiling en inciar-se el nou curs 2015-2016

Benvolguts, benvolgudes,

flor blancaen vigílies de començar el nou curs us escric als qui consteu en el meu màiling per comunicar-vos la manera d’assabentar—vos de les activitats que es fan, en les que d’una manera o altra estic relacionat; ho faig així perquè sovint em trobo amb persones que se’m queixen de que no se’ls comuniquen. Concreto aquestes activitats i la manera de rebre’n informació.

 

WEB de FÒRUM-GRAMA: el web del Fòrum s’alimenta dels escrits que fa la petita redacció del Fòrum, dels nostres Opinador i dels escrits que envien els lectors. Tothom hi pot escriure. Cada mes el Fòrum envia un Butlletí amb els articles que han aparegut al llarg del mes a les persones que ens han fet arribar el seu correu elèctrònic. Per veure el web, cliqueu www.forumgrama.cat i per enviar un escrit, clique a info@forumgrama.cat

ACTIVITATS DE Fòrum-GRAMA: s’anuncien al Butlletí,  i a mesura que es van concretant i s’acosta la data corresponent, el Fòrum ho comunica a les persones dels seu màiling. Per tant, si voleu estar informats dels actes de Fòrum-Grama envieu el vostre correu (si encara no ho heu fet, a info@forum-grama.cat 

AMICS DEL FONDO. Fòrum-Grama promou, des de l’espai de la Biblioteca del Fondo que porta el meu nom, el grup Amics i Amigues del Fondo. Les activitats s’iniciaran després de les eleccions del setembre. Els interessats a prendre-hi part de moment podran informar-se’n a partir del web de Forum-Grama, on hi haurà una secció especial d’Amics i Amigues del Fondo. 

CAPVESPRE: és el meu blog personal, que substitueix l’anterior Prímula. Hi ha diverses seccions dedicades a llibres, paisatges, temes d’interès… I cada setmana hi publico les impressions relacionades amb la setmana. A la secció Capvespre escric sobre temes de caire més personal. Per entrar-hi, clicar a https://capvespral.wordpress.com Si voleu rebre-ho automàticament, escriviu el vostre correu electrònic a la casella que hi ha a la columna de la dreta, on posa follow (seguidors).

Esperant no molestar-vos més, us saludo amb tot l’afecte, desitjat-vos  una feliç entrada al nou curs,  /Jaume P. Sayrach

Proyecto1_Maquetación 1.qxd

Sigues el primer en comentar on "Independentista (falten 28 dies)"

Deixar un comentari

El teu e-mail no serà publicat


*