Carta del Papa

A mitjans desembre passat, en Salvador Bacardit i un grup de seminaristes van visitar al papa Francesc. En Jaume li va demanar d’obsequiar-li amb dos dels seus llibres, Cinc nens, la història de la seva infantesa i la dels seus quatre germans, i Laetus dies hic, les glosses publicades al Capvespre entre 2011 i 2019. Al paquetet dels llibres en Jaume va afegir una carta personal, que va escriure a mà i jo li vaig passar a l’ordinador i li vaig imprimir en un full que em va donar, en el qual -cosa que em va sobtar- hi havia ja impresa a la capçalera el seu nom i l’adreça del carrer Roma, a Santa Coloma. Podeu veure la carta aquí.


En Salvador va portar-li el paquetet al Papa. I la Segretaria Particolare di sua Santità, com té per costum, li va respondre enviant-li una carta al seu domicili… del carrer Roma. Carta que va ser retornada per Correus, perquè en Jaume ja feia un any que no hi vivia allà.


Un mes després de morir en Jaume, el passat 3 de febrer, la Nunciatura Apostólica en España envia una carta a las Germanetes del Pobres en la que les informan que “habiendo recibido devuelta la carta enviada por el Santo Padre al reverendo Jaume-P. Sayrach” i després d’haver conegut “la noticia del fallecimiento del reverendo Sayrach en esa Casa de las Hermanitas, y dado el valor del escrito que el Papa Francisco remite a este sacerdote, les rogamos tengan a bien hacer llegar a algún familiar cercano o persona conocida del sacerdote, el referido escrito, de manera que se rinda un último homenaje a la memoria del Reverendo Sayrach, por el que elevamos oraciones por su eterno descanso (Q.E.P.D)”.


Reprodueixo a continuació la carta del Papa, en la que s’inclou una benedicció ‘extensiva a familiares y amigos’. –Eugeni

Sigues el primer en comentar on "Carta del Papa"

Deixar un comentari

El teu e-mail no serà publicat


*