Balances

No parlo de les balances de la cuina ni de les romanes amb les quals pesàvem els bonys grossos, sinó d’unes que va inventar en Miquel-Àngel per a matar els ratolins del pis.

La peça pesada era en un extrem del cordill. I penjava d’un pal a la part alta, i per l’extrem oposat hi havia una mica de cansalada que, en arrossegar-la queia amb la intenció de matar els ratolins; no ho van aconseguir mai. Quan el pes arribava a sota els ratolins havien fugit i en xocar a terra produïa una trencadissa.

Fracàs tècnic, però emotiu i enginyós.

En Jaume guarda molts dels dibuixos que ha fet al llarg de la seva vida. Uns els té a la biblioteca del Fondo, i altres, com aquest de les balances me l’ha fet treure d’una carpeta de tapes grogues que guarda a la residència. Escanejant-lo m’ha fet pensar que, editats convenientment, donarien per a fer un llibre entranyable. -Eugeni

1 Comment on "Balances"

  1. Manel Sayrach Luque | 20 desembre, 2022 at 16:13 | Respon

    Aquest invent ben segur que deuria ser inspiració del Savi Sinforet , el científic de les aventures d’en Bibi i en Tobi que el meu pare escrivia. Podeu veure’l encerclat en vermell a la següent imatge , on justament es veu un ingenios invent per camuflar-se de les malvades mosques al desert, al llibre Missió 1X2 .
    ——
    Eugeni, trobo que seria un gran encert fer aquest recull de dibuixos, i tant!

Deixar un comentari

El teu e-mail no serà publicat


*