QSCG01

El Manel Valls Bauzà em va donar el primer quadern que ha creat en Chema Corral per al grup de Diàlegs de la Riba del Besòs i l’Ajuntament de Santa Coloma, Lluites veïnals que han fet història. Santa Coloma de Gramenet 1965-1979. El primer és felicitar cordialment a en Chema: aquest pot ser l’inici d’uns quaderns molt interessants. Però, li diré que m’ha sabut greu que no es destaqui que són continuació dels quaderns de l’Heura i Fòrum Grama escrits fa temps, i afegiré també que la maquetació la trobo pobre, un defecte que en edicions successives millorarà, sobretot si se’ls fa seus Diàlegs del Besòs, i se n’encarrega el Manel Valls, quan siguin una associació.

Una cosa que em desplau és que en lloc de ser oberts a tothom els privatitzeu, quan jo penso de fa temps que la cultura i el saber –com defensava Fidel Castro, no tenen amo sinó que és un regal de la natura, com ho és el paisatge i la natura. Cobreu els costos d’edició, però obriu els continguts a tothom. I una altra cosa: ¿no podríeu posar un altre nom a la col·lecció? Quaderns QSCGO sembla un gruny.

I una recomanació: escollir més exhaustivament les fonts. ¿Perquè no visites www.enelfondo.cat ?, segurament el fons documental més ric de Santa Coloma. Hi trobaràs el rigor de l’Agustina Rico en temes com la immersió lingüística a Santa Coloma o la lluita de Can Zamm, i lEugeni no deixa d’ènriquir-la.

Tot sigui per la cultura colomenca, Chema, la meva felicitació...

1 Comment on "QSCG01"

  1. Benvolgut Jaume,
    Gràcies per dedicar una part del teu temps a comentar el quadern que he escrit. Voldria aprofitar per donar-te algunes informacions que crec que et seran útils. Jo només sóc l’autor del text, que no és poc, no sóc qui ha definit les característiques de la nova col·lecció de quaderns; tampoc sóc el que ha fet el disseny (malgrat a mi m’agrada), ni sóc la persona competent en diverses coses que comentes al teu escrit. Tot això correspon al grup impulsor de la col·lecció, format per Diàlegs de la Riba del Besòs, Fòrum Grama, Casal del Mestre, Museu Torre Balldovina i ciutat universitària. Aquest grup impulsor publica un text en el quadern on defineixen els seus objectius. Jo rebo un encàrrec d’aquest grup impulsor i ho faig amb tota la meva il·lusió i estic content del resultat.
    Gràcies Jaume i endavant.

Deixar un comentari

El teu e-mail no serà publicat


*