El Papa mal aconsellat

El cardenal Omella, arquebisbe de Barcelona, amb el Papa Francesc

Llegeixo que el papa Francesc està molt preocupat pels seminaris dels clergues d’Espanya, perquè són molt carques i conservadors. Aquesta és una realitat coneguda des de fa molts anys, que s’atribueix al fet que els regenten l’Opus Dei i els kikos, congregacions absolutament tancades.

Per tal de posar-hi remei envia a Espanya, i més en concret a Catalunya perquè el bisbe de Deu és l’encarregat dels seminaris dos dels cardenals de la seva màxima confiança, perquè hi posin remei. El documet papal acusa els seminaris d’impartir una educació antiquada i lluny del context social d’avui, i de mantenir aspectes immorals, tocant especialment al sexe, i que amb la falta de vocacions es consagrin sacerdots foraster, que poc tenen a veure amb l’Església del país. Una crítica molt veraç, però en la que el Papa l’erra quan acusa el clergat català d’estar molt marcat per l’independentisme.

Com l’església serà vista com a catalana si renuncia la identitat nacional de Catalunya?

Al papa Francesc i als bisbes, capellans i cristians d’Argentina els faria gaire gust que en nom de l’Església se’ls negués que són una nació independent?

Sigues el primer en comentar on "El Papa mal aconsellat"

Deixar un comentari

El teu e-mail no serà publicat


*