La manta vermella

Continuo amb les gloses petites dedicades a objectes senzills, que ens fan amable el dia a dia. Avui trec la manta vermella, que en anglès deu tenir el seu nom propi. Em refereixo a la manta que en les pel·lícules angleses que representen un parell de segles enrere es posaven a la falda i als peus els senyors, quan viatjaven en cotxes tirats per cavalls. O se la posaven quan arribats el capvespre a casa s’asseien al costat de la llar de foc, i llegien el diari.

La manta vermella me la va regalar l’amiga Loli quan fa anys vaig anar a viure al pis del carrer Roma. Li vaig dir que era un molt bon regal perquè, a més de la seva inqüestionable utilitat, era un objecte bonic i cada dia, quan me la posés, la recordaria a ella. És la virtut dels regals útils i agradables.

Ara aquí a la Residència –que ja ha començat a fer fred– m’acompaya moltes hores del dia: quan m’estiro al llit per descansar, quan treballo sota la finestra assegut davant la taula-escriptori, i quan, al sofà amb les cames estirades en una cadira, em cobreixo amb la manta vermella.

Reminiscència de l’aristocràcia anglesa?, una cosa tan simple com una manta d’un vermell encès.

Sigues el primer en comentar on "La manta vermella"

Deixar un comentari

El teu e-mail no serà publicat


*