Gràcies

Arribo als 93 anys tal com desitjava en entrar a la Residència. Ha estat un camí llarg, i com vaig notar ahir de forma extrema, els anys ja pesen.. Però més que el cansament vaig sentir, immensament satisfet, contemplant el doll de vida que són el conjunt de nebots meus, amb qui celebrava el meu aniversari i com dies enrere el vaig celebrar amb els amics de Santa Coloma i avui, amb les monges, les treballadores i residents de les Germanetes dels Pobres. Una celebració que a escala petita he anat vivint amb les visites que he tingut, i amb les persones que em truquen o que m’enviaran un WhatsApp

Però amb qui primer penso en celebrar-ho és en els meus pares, els artífexs de que jo vingués al món, i que mentre van poder van tenir cura del bebè que era jo. D’ells penjo la foto del dia del meu naixement. Era el 31 d’octubre de 1929, a les 11’30 del matí i que, com s’estilava llavors, va ser a casa; a la casa de la Diagonal, de la que tant me’n recordo, i que m’encomana la seva serenor i bellesa.

Una celebració que alhora em fa mirar el futur, l’esclat de vida que passa d’una generació a una altra, com ahir no em cansava d’admirar veient les nebodes i nebots i les seves parelles, pensant que a aquesta generació ja la segueix la dels seus fills, renebots meus.

I que bonica la petita cerimònia del pastís amb els anys flamejant, que apagues enmig dels aplaudiments dels presents: l’evocació de la vida, que mai no es detura.

12 Comments on "Gràcies"

 1. Joan de ANGUERA i Bachs | 31 octubre, 2022 at 09:54 | Respon

  PER MOLTS ANYS……
  Joan

 2. Regina Castellet | 31 octubre, 2022 at 10:02 | Respon

  Per molts anys Jaume!
  Regina i Andreu

 3. Manel Sayrach | 31 octubre, 2022 at 13:01 | Respon

  Jaume, moltes felicitats en el teu 93è aniversari, i sobretot, GRÀCIES a tu!
  Gràcies per ser un referent en valors, en compromís i en generositat.
  Gràcies per les passejades amb la teva vespa, que de ben petit em desperta la sensació de llibertat.
  Gràcies per les sobretaules apassionants que amb els teus germans vaig poder gaudir, escoltant-vos sense dir paraula, embadalit pel significat vivencial de mots com diversitat, tolerància i respecte.
  Gràcies per dur-me de viatge, al sud de França, amb l’Eulàlia, en una època d’adolescència que em va fer sentir ja gran.
  Gràcies per acompanyar-nos al Marroc, amb l’Aida, cosins i amics, i fer d’aquelles setmanes una aventura inoblidable.
  Gràcies per les teves paraules, de confort i acompanyament, en moments tan tristos com la mort del pare i la Goretti.
  Gràcies per trobar sempre les paraules i converses adients amb què m’has obsequiat tots aquests anys.
  En definitiva mil gràcies per ser com ets i jo haver-ne pogut fruir un xic.
  Amb tota l’estima del món,
  Manu

 4. Quin goig de familia!!! Moltes Felicitats pels 93

 5. Per molts anys!

 6. Jordi Morrós Ribera | 31 octubre, 2022 at 17:37 | Respon

  Moltes felicitats per assolir aquesta fita que ja és tot un repte poder-ho fer ben acompanyat i envoltat d’estimació. De l’habitació on vas néixer a primer cop d’ull m’ha resultat familiar la tauleta de nit que es veu a la dreta. La Maria Teresa i jo en tenim dues, heredades de la seva família materna, que tenen exactament la mateixa estructura, però sense el marbre superior ni la imatge del Sagrat Cor que em sembla intuir.

 7. Moltes felicitats Jaume. I gràcies per les teves lliçons de vida, de senzillesa i de realitats.
  Una forta abraçada,
  Cèsar Alcocer Pobo

 8. Sergio España | 31 octubre, 2022 at 19:27 | Respon

  Como bien te confesamos hace unos meses somos fieles seguidores de tus palabras y es un regalo leerte. Feliz Cumpleaños Jaume. Nos sentimos muy afortunados de conocerte y estar aprendiendo tanto de ti cada día. Eres una persona muy especial. Un abrazo muy fuerte!

  Vicente Peris / Sergio España

 9. Miquel Sanchez | 31 octubre, 2022 at 23:31 | Respon

  Profundament impresionat per aquestes paraules i el teu 93è aniversari. Et trucare per parlar una estona i poder-te saludar personalment.
  Miquel Danchez

 10. Joan Oriola i Janot | 1 novembre, 2022 at 12:31 | Respon

  Moltes felicitats Jaume, En la meva joventut vaig ser de la JOC de Collblanc a l’Hospitalet. No et vaig coneixer perque estava a l’altre extrem de Barcelona. Fa molt temps que et llegeixo a diari, peró mai t’he escrit comentaris, soc gandul per escriure, i el meu nivell cultural es baix, vaig començara a treballas als 12 anys i em vaig jubilar al 65, despres vaig estar 10 anys de voluntari al Banc d’Aliments, ara en tinc 78, despres d’haver patit ultimament dos ictus.
  Els teus capvespres son una gran ajuda per mi en la meva vellesa.
  Salut i llarga vida
  Una abraçada

 11. moltes felicitats! pels anys complerts i viscuts tan intensament.
  moltes felicitats per haver format part de tantes famílies que al llarg d’aquests anys vas anar creant.
  felicitats per arribar a tantes persones i que ens hem nodrit del teu amor i de la teva saviesa i vam aprendre a caminar per sendes que no imaginàvem.
  felicitats per néixer i haver estat a la meva vida.
  Amb tota la meva estimació.
  Paqui Arenas

 12. Per molts anys tiet!!😘
  Visca la vida✨✨
  i les ganes de viure!!

Deixar un comentari

El teu e-mail no serà publicat


*