Escola de periodistes

Carrer, la revista de l’Associacíó de Veïns de Barcelona ha publicat una excel·lent entrevista que l’Eugeni Madueño fa a la periodista Odei A.-Etxearte, arran de la presentació i difusió de la segona edició del seu llibre, també magnífic, De suburbi a ciutat, i de la projecció del film Perifèries, que en ve a ser com una plasmació en imatges.

Però avui no és ni del film ni del llibre que vull parlar. Ho vaig fer temps enrere i segur que encara hi tornaré, sinó que escric un petit apunt comentant el que diu l’Odei, que de fer de periodista en va aprendre a la revista Fòrum-GRAMA. Encara recordo el dia que va venir a veure´m al despatxet que teníem al corraló de Sant Domènec, a tocar de la Biblioteca Central. Tindria quinze anys i volia informació sobre la revista GRAMA per un treball escolar. Em semblà que era una noieta oberta i espavilada, i no vaig dubtar a convidar-la que s’afegís a la redacció. Molt seriosa, em va contestar que quan acabés el curs llavors sí, vindria. I passats uns mesos va venir!, i no va tardar en convertir-se en la directora del Fòrum-GRAMA.

Quin era el secret perquè aprengués a fer de periodista? D’entrada, la plena llibertat. I, sobretot, el contacte amb la gent i amb els esdeveniments. Com deia Kapuscinski – i aquí ho repetien l’Eugeni i el Bru Rovira– de periodista se n’aprèn al carrer. Quina llàstima –he pensat sempre– que l’Ajuntament que gasta tants diners en fulletons i revistetes no hagués donat suport a una revista com la del Fòrum per tal que no hagués de plegar, i no hagués ajudat a mantenir-ne les persones com les que en formaren la redacció!

Com deia Sant Exupéry, un bon jardiner rega especialment la planta que sorgeix espontània al jardí.

Si voleu llegir l’entrevista amb l’Odei, clickeu aquí.

Sigues el primer en comentar on "Escola de periodistes"

Deixar un comentari

El teu e-mail no serà publicat


*