Llum i color

No m’ha estat possible anar a veure l’exposició de ceràmica de la meva neboda Eulàlia (filla del Narcís i de la Pili) però de la que rebo un conjunt de magnífiques fotos, fetes per l’amiga Maria Àngels F. Sala. Una obra, la de l’Eulàlia, que fa anys que segueixo i de la que admiro el progressiu triomf de la llum i del color.

I em meravella! Pensar que d’una matèria tan basta com és el fang puguin sortir uns objectes tan bonics i tan vius, ho trobo sensacional. I pensar que la ceràmica com a obra artística es remunta molt amunt en la història de la humanitat, encara em fascina més. Els homínids feien gerres i plats com a instruments útils. Però ja des de molt antic els decoraven, hi pintaven unes sanefes, els donaven color… fins a fer-ne precioses obres d’art, com les gerres gregues.

La utilitat i la bellesa en la ceràmica acaben unint-se i esdevenen objectes d’intercanvi, de culte i d’expressió d’amistat. I fins s’aparta del mer utilitarisme i esdevé art, simplement. I si no, contempleu els plats de l’Eulàlia. ¿No és el color i, sobretot la llum, el que hi veieu?

La bellesa que és pertot als humans ens fa artistes.

Sigues el primer en comentar on "Llum i color"

Deixar un comentari

El teu e-mail no serà publicat


*