La senyora Pepeta

En la glosa d’ahir vaig dedicar un breu passatge a la senyora Pepeta. I és curiós: de fet no sé res, de la seva vida, no sé si havia nascut a Pallejà, ni si havia estat casada o si tenia fills… Tampoc mai no ho vaig preguntar a les cosines Rosina i Conxita i, no obstant, és la persona del poble que recordo més.

Potser perquè al passar per davant de la seva casa, i veure-la plantada als graons més alts de l’escala cada cop que pujàvem a les Masies de Sant Roc, ho vivia com un ritus i se’m quedà gravada l’escena com l’introit d’una litúrgia familir. L’he recordat també després, fins i tot ara que a les masies no hi pugem a peu; però quan hi arribo, davant per davant veig la casa de la senyora Pepeta, que ja fa anys que no hi és…

Perquè m’entristeix? No sabria dir-ho. L’evoco no només amb melangia, sinó amb una punta d’amargor, de desil·lusió… perquè la casa, tota ella de pedra encara que molt pobra, i que s’ha anat mantenint fins fa poc, abandonada del tot (malgrat ser una de les cases més antigues de Pallejà), ha perdut el sostre i m’imagino que el pis s’ha esfondrat i ara, pel buit de la finestra, es veu la falda del turó del  darrere.

Veure la casa és com sentir el pas inclement del temps. Un abandó anorreador.

Sigues el primer en comentar on "La senyora Pepeta"

Deixar un comentari

El teu e-mail no serà publicat


*