Sant Fèlix

Returning the saint to the Basilica of Santa Maria at the end of the procession. Festival of San Félix Pla de la Calma Casa Prat de la Riva Nou Camp (or Camp Nou) Stadium Checking the bicycles on one of the circuits at the Mont-Roig del Camp MTB Centre Exterior of La Fábrica Món Sant Benet Adjusting a bicycle in front of the Gironés MTB Centre facilities Montserrat Traditional dancing during the Rice Festival Tortosa. Royal Colleges of San Luís and Sant Domènec Jardins de Cap Roig Festival. Audience, stage, (George Benson, USA), festival logo Delta de l'Ebre Cleaning a bicycle at the Gironés MTB Centre Activities in the children's Club on the beach at Calafell Serving "brioixos" (typical pastries) during the Festivities of the Tres Tombs València d’Àneu Castle Indoor swimming pool at Picornell Wellness and Spa Barcelona Gran Via Fair Participants in the Boat Show Alícia Foundation Món Sant Benet Descent at the Masella Ski Resort Facilities at the Real Club de Polo in Barcelona Buy Catalunya Welcome Party at the Museu Frederic Marès Family taking a stroll on the beach Basilica of the Virgen de Montserrat Mountain biking in the Gironès Chimneys on the rooftop of Casa Milà, La Pedrera. Feather massage at Aqua Diagonal. Hotel Princesa Sofía Chocotherapy at the Hotel Termes Montbrió Hotel Spa Sant Ferriol Stairway to the first floor of Casa Milà, La Pedrera. Sea sponge at Ullastres Torremirona Golf & Spa Resort Moja Palace Primavera Sound Barcelona. Forum, logo, artist (Florence & The Machine) La Pedra Sea front promenade and the church of Sant Bartomeu and Santa Tecla Bust of Antoni Gaudí. Museum of the Expiatory Church of La Sagrada Familia. Coralligen sample on the seabed at Illes Formigues Fangotherapy at the Hotel Termes Montbrió Historical complex in Esterri de Cardós Montjuïc Trade Fair Centre Participants at the Barcelona M

Vaig ser tres anys i mig a Vilafranca del Penedès, la meva primera destinació pastoral que vaig agafar amb una enorme il·lusió. De seguida em vaig adonar la gran valoració que es tenia dels vicaris en uns temps en els que la parròquia tenia un remarcable presència a la vila, i que tant el senyor degà, mossèn Tomàs com l’adjunt mossèn Vinyeta –el capellà estiracordetes que ho dirigia tot–, ens reservaven als capellans joves la feina més pastoral i, per nosaltres més engrescadora: el treball a l‘aspirantat d’Acció o Catòlica amb un gran nombre de nens, i els joves que en dèiem de l’Acció Catòlica Independent, i els joves de l’Acció Catòlica Obrera, la cèlebre JOC.

Em sorprengué la ciutat, qualificada de “ciutat senyora pel savi mossèn Trens, i m’admirà la gran estimació que els vilafranquins sentien per la seva ciutat. I –al que anava en triar el tema del capvespre d’avui, responent a l’interès dels amics Antoni Ribas, Matilde Batalla i Fina Miralles—la passió amb la que vivien la seva Festa Major i, en especial, l’adoració que professaven a Sant Fèlix, que treien en llarga processó, fins que l’entraven a l’Església. ¡Un moment extraordinàriament impactan!t, com si el món sencer s’aturés i en un instant sublim l’ànima de la vila esclatés, i explotés: la multitud, els participants en la processó, els comparses, els diables, els bastoners, el cèrcol de dansa, els castellers… ¡tots a l’uníson rebien sant Fèlix!

A mi em feia pensar molt; capellà novell, no entenia que tothom –creients i no creients– es rendissin davant de la figura del patró de la Vila. Entrava a la Basílica durant la novena i m’admirava veure amb quin entusiasme practicants i no practicants cantaven els gojos! Em vaig anar adonant que en un poble hi arriben moltes coses procedents de moltes i diverses fonts i, en països tradicionalment catòlics com el nostre, moltes d’elles d’origen religiós. El poble se les fa seves, i acaben formant part de la seva ànima.

Sortosament!

Sigues el primer en comentar on "Sant Fèlix"

Deixar un comentari

El teu e-mail no serà publicat


*