Un nou dia

Tota la nit la lluna s’ha passejat pel cel emmarcat per l’ample finestra de la meva habitació. Ha creuat Barcelona direcció del Tibidabo i a les 6 ha desaparegut, com de sobte. Si al llarg del seu recorregut ens contempla li podria preguntar què ha vist, com feia el gran poeta italià Giacomo Leopardi. I podria demanar-li també si no es cansa de veure’ns cada nit amb les nostres il·lusions, amb les nostres vivències, amb l’alegria de molta gent però també amb el molt sofriment que hi ha en tantes cases.

Però ara, a les 7 –tot just passada una hora— irromp alegre i animós el sol, l’astre rei. Acaba de sortir per l’extrem oposat d’on s’ha amagat la lluna. La calma desapareix i tot reviu. ¿El sol també ens contempla, o ell va par feina? M’agrada el tracte de “germà” amb què el saludava sant Francesc d’Assis, l’home que tenia la virtut de veure tots els elements de la Terra com criatures que es feien estimar.

La lluna, el sol: un nou dia! Els dies passen i cada nova albada és com la proclamació de la victòria de la vida –com deia mossèn Batlle als seus joves boy-scouts, quan cada matí sonava la trompeta al campament, cridant-los a alçar-se i afrontar el nou dia.

Jo avui deixo l’hospital i torno a la Residència. Un nou dia! ¿Quants més, fins que arribi l’albada sense capvespre?

4 Comments on "Un nou dia"

 1. Escrius molt bé, Jaume. El que has escrit avui és un article rodó, com la lluna, com el sol, amb dues fotografies que l’il·lustren molt bé. Un nou dia!

 2. Albert Fabà | 12 agost, 2022 at 10:48 | Respon

  Cançó d’Albada de Salvador Espriu (primera de les Cançons de la roda del temps). Veu i Música: Raimon

  https://www.youtube.com/watch?v=JDs9DyxWVBI

 3. Paqui Arenas | 12 agost, 2022 at 10:50 | Respon

  m’alegro que tornis a casa teva, a les teves coses, a la teva rutina, a una altra rutina de temps i persones.
  un altre nou dia dóna pas a la vida que sempre amb les mateixes rutines , de vegades, té la virtut de sorprendre’ns i oferir-nos sensacions diferents plenes d’il·lusions i esperances

 4. Manel Sayrach | 13 agost, 2022 at 07:38 | Respon

  “Qui gaudeix de la visió queda embadalit amb la seva bellesa, i està igualment ple d’admiració i delit” Plotí
  Et desitjo un bon retorn i espero poder veure’t ben aviat!

Deixar un comentari

El teu e-mail no serà publicat


*