“…au bois dormant”

Com que sabia que estaria no menys de vuit o nou hores estirat a la llitera entre el temps de preparació i la transfusió de sang, em vaig endur un llibret per entretenir-me. Vaig agafar “Contes”, de Charles Perrault, en l’idioma original, ara que la meva reneboda ha afegit a la família el seu marit, un noi de París. El llibre és de la col·lecció d’HachetteLire en Français Facile”. Els contes, passat el temps que els trobava carrinclons –excepte La Caputxeta vermella, que se la menja el llop–, ara per la seva edulcorada ingenuïtt em fan gràcia. En gairebé tots la protagonista és una noia pobra, o maltractada, que una fada sempre salva. I jo sense adonar-me’n, em sentia tan a gust amb el tracte de les infermeres i de la doctora Lourdes Mateu, que em semblava que em trobava dins d’un conte de Perrault.

I com ell, que acaba cada historieta amb una “moralité” (o moraleja), concloc que és una sort tenir tantes fades a l’hospital.

3 Comments on "“…au bois dormant”"

  1. Agustina Rico Villoria | 14 juliol, 2022 at 10:57 | Respon

    Hola, Jaume, bon dia, espero que avui reforçat per la dosi de vida rebuda. Ahir jo també era en un hospital, passant una itv d’aquestes que tenim a partir d’una edat. I em vaig trobar un exalumne infermer. Me n’he trobat a molts centres sanitaris, a Can Ruti sobretot, més proper a Santa Coloma. Com dius al teu escrit, estem voltats de fades que ens ciuden, homes i dones. Quan un noi o una noia -sempre dels estudiosos i macos- m’ha dit vull fer medicina, vull ser infermera…sempre he pensat: Gràcies Déu meu! Estem en bones mans!

  2. Cristina Mallo | 14 juliol, 2022 at 22:06 | Respon

    Jaume, justament avui he estat parlant de tu a Tarragona, amb una noia de Madrid, que va viure a Santa Coloma una temporada i que també et coneix. El món és petit. Desitjo que et recuperis ben aviat. Una abraçada gegant!

    • Cristina, em fa molta il·lusió “sentir-te”! El teu pas pel Fòrum-Grama va fer-me molt feliç. Sempre he recordat l’excursió que vam fer riu Besòs avall, quan era una claveguera, i que tu vas descriure molt bé en l’article que vam publicar. Em va saber greu que marxessis, però quan després et veia sovint al Facebook, especialmet amb la teva preciosa nena, me’n alegrava molt de veure’t tan feliç. Una abraçada molt carinyosa, Cristina.

Deixar un comentari

El teu e-mail no serà publicat


*