“Sapere aude”

La foto d’ahir, sencera, expressa meridianament què són les línies ondulants i de color que apareixen en la foto que vaig penjar ahir: el reflex d’una colla de flamencs en l’aigua del bassal que hi ha a la gàbia d’aquests ocells, al ZOO de Barcelona. Partint de la foto em podria posar més interrogants: què hi fan al ZOO de Barcelona aquestes aus, que no són d’aquest territori? O ¿com han arribat aquí? O mil preguntes més, algunes d’un ordre que sobrepassa les dades que ens donen d’entrada els sentits, en aquest cas –sobretot–, la vista i potser l’oïda. La conclusió seria el que dicta l’aforisme clàssic, seguir el consell que ha pres com a títol un serial que TV3 ha penjar novament a la seva programació setmanal: “Sapere aude”, “atreveix-te a pensar”: a no fiar-te del primer que veus, o que escoltes, o que penses o que et diuen.

¡No abreujar el llarg camí que va dels sentits al cervell! sinó recorre’l sencer, cercant-ne els pros i els contres, les arestes i els buits.

Sigues el primer en comentar on "“Sapere aude”"

Deixar un comentari

El teu e-mail no serà publicat


*