Creu de terme

La foto és de la creu de terme del petit poble d’Alins, de la Vallferrera (Pallars Sobirà). Una imatge humil com solen ser aquests monuments, que des de principis de l’any mil solien col·locar-se a les entrades dels pobles com marcant l’entrada a la població, i com una senyal de la protecció divina i de benvinguda als forasters. Al contemplar-les no puc deixar de pensar en quantes persones, al llarg de molts segles, tot anant cap a la feina o sortint cap a altres indrets les veien, i ni que fos de passada sentirien que formaven part del poble, que Jesús (o la Verge) els protegia, i que havien de ser bones persones…

Recursos humils que han contribuït a modelar l‘ànima de la gent senzilla dels nostres pobles.

Sigues el primer en comentar on "Creu de terme"

Deixar un comentari

El teu e-mail no serà publicat


*