No als JJOO del Pirineu

Un dels portaveus de la Plataforma Stop JJOO, Bernat Lavaquiol, atenent als mitjans de comunicació a Bellver de Cerdanya, amb unes obres d'habitatges al fons

Feliçment els Jocs Olímpics d’Hivern del Pirineu no es faran. La decisió s’ha pres per la falta d’acord amb l’Aragó, però també perquè l’objectiu que perseguia el govern de Madrid, que era entabanar la Generalitat en un magne projecte “espanyol”, si els Jocs només es feien a Catalunya aquesta gran operació no s’aconseguia.

Qüestions polítiques a part, els jocs olímpics no solament no beneficiaven el Pirineu sinó que el destrossaven encara més del mal que ja s’hi ha fet. Per això va aixecar un refús molt generalitzat, que originà la creació del moviment Stop JJOO, que es manifestà en contra amb una trobada a Ppuigcerdà la que hi acudí molta gent. “Si no tenen cap idea per al Pirineu -diu Bernat Lavaquiol, un dels responsables del grup opositor en una entrevista a Vilaweb-, els convidem a venir i a parlar amb la gent. La gent sap molt bé què necessita i quin ha de ser el model socioeconòmic per a fer possible el desenvolupament de les nostres comarques”.

És evident que el Pirineu necessita una intervenció de millora a fons. Però no dirigida per interessos especulatius. El Pirineu s’ha de modernitzar, evitant-ne la degradació i consolidant els aspectes tan excepcionalment bonics que el caracterizen, fent-ho compatible amb el progrés i la millora de la vida.

El que no entenc és que la Generalitat -com en tantes coses- estigui a l’altre costat.

Sigues el primer en comentar on "No als JJOO del Pirineu"

Deixar un comentari

El teu e-mail no serà publicat


*