Canonització

Dedico el capvespre d’avui a un esdeveniment que m’interessa perquè la nostra amiga Fina, germaneta de l’orde fundada sota la inspiració del germà Carles, ens en ve parlant amb entusiame des de fa ja dies. I perquè l’exemple de Carles de Foucauld ha marcat l’espiritualitat cristiana d’avui, i penso que és bo que se’l recordi, se l’homenatgi i se l’estudiï.

L’esdeveniment és la canonització del pare Foucault. El reconeixement oficial –diríem– per part de l’Església, de la seva vida i de la seva obra. Un reconeixement que s’ha celebrat a Barcelona amb una missa solemne, que segurament al germà Carles no li agradaria gaire. A l’altar només homes, i tots guarnits amb pomposos vestits per celebrar una festa en la que la cerimònia fa difícil la comunicació.

A mi la vida del germà Carles m’impressionà molt, i em marcà profundament, com també em succeí quan vaig descobrir la santa –també moderna–, Teresa de Lisieux. Ella i ell baixaven la religió i la fe del cel a la terra. I humanitzaven la pietat, fent-la més senzilla i més humana. Després, exemples com la dels capellans francesos que baixaren a treballar al fons de les mine,s aportaren a l’espiritualitat d’avui, i de forma descarnada, el fort segell del compromís social.

Són pensaments que em susciten cerimònies com la que comento, en la línia del que diu sovint el papa Francesc: sortiu de l’església, aneu al carrer!

3 Comments on "Canonització"

 1. Aquesta és l’única manera de seguir endavant.
  Compromís…
  Moltes gràcies.

 2. Si Jaume, el meu germa Toni que es el mesjove de tots 8, diu el mateix que tu
  Per aixo farem segurament una
  celebracio en familia en una
  vinya. Hi estas convidat

 3. Jordi Morros Ribera | 13 maig, 2022 at 18:00 | Respon

  El diumenge haurem de seguir-ho per aquí.

  https://www.ktotv.com/page/messe-de-canonisation-10-nouveaux-saints-pour-leglise

  Desconec si ho retransmetran en algun altre lloc (bastant probablement), però com que al capdavall, i malgrat de tractar-se d’un germà universal i més enllà de nacionalitats, es tracta d’un sant nascut a França ja anirà bé de sintonitzar-ho en aquesta emissora.

Deixar un comentari

El teu e-mail no serà publicat


*