“La rosa de Sant Jordi”

Ahir, vigília de sant Jordi, vaig baixar al meu antic barri del Fondo, de Santa Coloma. Una mirada a un món cultural –i social– molt diferent del que avui viu la ciutat, i del que es manifestarà a tots els carrers de Barcelona, i per tots els pobles de Catalunya. Hi vaig veure una munió de persones amb la pell obscura: magrebins, paquistanesos… i molts xinesos. Són ja veïns de la ciutat; nous colomencs, nous catalans.

I em cridà l’atenció una dona que havia muntat discretament una paradeta en plena plaça del Fondo; un parell de galledes on hi tenia un grapat de roses. “La rosa de Sant Jordi”, cridava en català, tot oferint-les als transeünts per fer algun dineret, suposo que sense haver demanat permís a l’Ajuntament.

M’agrada barrejar-me amb aquests nous colomencs. Han vingut de lluny empesos per l’esperança d’aconseguir un nivell de vida millor. Un dia llunyà? també regalaran una rosa a la persona estimada, i compraran un llibre, i celebraran la festa de Sant Jordi? La festa més bonica, la més rica, la més catalana de totes les festes que es fan a Catalunya.

Segur que els nets de la senyora de “la rosa de Sant Jordi” a l‘escola han après el català. Una victòria molt més important que la del cavaller Jordi matant el drac llegendari.

Sigues el primer en comentar on "“La rosa de Sant Jordi”"

Deixar un comentari

El teu e-mail no serà publicat


*