Fotos per la memòria

Per fi he aconseguit positivar en contactes més d’un centenar de clixés, d’unes fotos que vaig fer al principi de ser a l’Ajuntament democràtic. Fa temps que els sobres amb els clixés els vaig donar al museu-arxiu de la ciutat. A mesura que han passat els anys, el seu valor documental ha anat creixent i n’hi ha algunes extraordinàriament impactants: com la de l‘enderroc del calabós municipal, o la de l‘espectre de la Torre Balldovina agònica, que quan sent regidor d’Urbanisme vaig demanar a la Generalitat que ens ajudessin a restaurar-la, van  dir-me que era millor enderrocar-la i mantenir només  la torre medieval en torn de la qual la família Sagarra havia edificat la seva residència.

Em fa gràcia la foto de la plaça de la Vila abans de la la reforma projectada per l’arquitecte Coque Bianco en temps de l’alcalde Lluís Hernández, que inauguraria l’alcaldessa Manuela de Madre. L’autobús encara  arribava fins davant de l’Ajuntament i a la plaça hi havia força arbres i un bar popular, i fins un estanyol amb peixos, una plaça de l’època de quan Santa Coloma tenia més de poble que de ciutat. D’aquells anys són les majoretes, de la Colònia Egabrense, que donaven una nota de color a les festes de carrer.

Acabo la tria amb una foto molt interessant: la d’un tros de la Rambla on ja apuntava l’avui super popular restaurant el Cruce, i quan encara hi havia l’escola del Fondo Sant  Jordi, al costat, el solar anomenat “dels anarquistes”, aleshores reivindicat com a parc. Han passat molts anys, i els que passaran!

I les fotografies cada dia tindran més valor com a documents de la memòria històrica. I de la nostàlgia.

Sigues el primer en comentar on "Fotos per la memòria"

Deixar un comentari

El teu e-mail no serà publicat


*