La vida torna

Sense fer soroll –tot i que sí amb molta gatzara, treballant amb alegria al Turó del Pollo—tenim la sort de rebre regularment el comunicat sobre les pluges que hem tingut, i de quant beneficioses són per la natura. Darrerament el comunicat ens assabentava que dissabte 12-3-2022 van caure 53’5 litres/metre quadrat al Torrent de les Bruixes. I l’endemà, més. El tercer episodi de pluja hivernaI s’acompanyava amb aquest lament: “No plovia de debò des de la darrera setmana de novembre; llavors, van ser 47 litres, però en tres dies. Ara, gairebé de cop, la muntanya s’ha reverdit, i hem acomiadat, de moment, la temuda sequera (La pitjor des que tenim registres al nostre país, d’inici del segle XX)”.

Però el Pep i els grup del CEP que cada setmana acuden a la muntanya per tenir-ne cura, no només informen sobre els moviments meteorològics, sinó que fan un constant i profund treball per mantenir els avenços que experimenta la natura, i fer-los possible, arrancant els arbustos que en cas d’un incendi propagarien el foc, podant els arbres o vetllant perquè l’Ajuntament i la Generalitat hi intervinguin, quan apareix la maleïda plaga, que tant de mal fa als boscos, sobretot en temps de sequera.

En aquest últim comunicat fan referència a un dels darrers treballs: “L’aprofitament d’aquest excepcional aiguat té dos noms propis, entre nosaltres: el del nostre “bruixot” meteoròleg de professió, en Santi, que afirma que ‘més de 25-30 litres al dia no els pot assimilar la terra’, així que cal fer RETENCIONS al nostre bosc, per tal que els arbres els puguin aprofitar millor. I el de la “bruixa” Pepi Fabregat, que fa mooolts anys ens va ensenyar a fer les regueres”.

Alhora que mantenen viva i ufana la nostra muntanya, el seu testimoni ens ajuda a conèixer-la, a sentir-la a prop i a estimar-la.

Sigues el primer en comentar on "La vida torna"

Deixar un comentari

El teu e-mail no serà publicat


*