La terra

Porto uns dies ordenant les meves fotos. Un munt!, sobre tot des que en pots fer amb el mòbil. Una feina entretinguda que comporta suprimir les repetides, mirar d’anotar on són fetes i si hi surten persones, qui són, i atribuir-los l’any que la foto va ser presa.  Ho faig perquè formen part del meu llegat a la biblioteca del Fondo, llegat que és una contribució a la memòria històrica del barri i de la seva gent, i dels llocs on he  estat. De Santa Coloma –on he viscut més de cinquanta anys—de només les excursions la deixa consta de deu àlbums.

Les excursions ocupen un espai notable i tot repassant els àlbums m’adono de la importància que té el coneixement de la nostra terra. Catalunya és un país petit però paisatgísticament molt ric, amb llocs molt diferents, amb una característica que el distingeix, que és que reflecteixen molt bé la nostra història.

Conèixer i estimar la terra és la font del patriotisme. Arreu! No m’estranya que el poble defensi el seu país fins a la mort, com estem veient aquests dies que passa a Ucraïna, i com sabem que animava els barcelonins l’any 1714 quan s’oposaven a les tropes franco-espanyoles, que assetjaven la ciutat. El lema era la victòria o la mort.

La terra és casa nostra.

Sigues el primer en comentar on "La terra"

Deixar un comentari

El teu e-mail no serà publicat


*