Mes de Març

Avui comença el mes de març, un mes de trenta-un dies força interessant. El primer que faig és obrir el Calendari dels Pagesos i donar-li una ullada.  Miro el dibuix de la capçalera, del gran artista Ricard Opisso; li dono color i llegeixo el poema que apareix al seu costat. Una al·lusió al dibuix:  “recollint la ramada / al pastor i al rabadà / els agafa una ventada / que ni els deixa caminar”.

Repasso el calendari litúrgic: demà és Dimecres de Cendra, diumenge comença la Quaresma i entre els sants que se celebren anoto aquells amb els qui simpatitzo o que haig de recordar, per felicitar l’amic o amiga dels quals són els patrons.Destaco els bisbes catalans sant Oleguer i sant Pacià, el capellà sant Josep Oriol i les festes més grosses de l’Encarnació i de sant Josep, i la del sant que m’és mig patró, sant Patrici.  I hi ha la data de l’arribada de la Primavera…

El Calendari dels Pagesos fa bo de seguir. Tot i que la darrera edició s’ha modernitzat i es presenta acolorida, no deixa de tenir l’aire de quan la vida estava més connectada amb la terra. En les planes primeres s’hi pot consultar el calendari de les fruites i hortalisses, i el de les pràctiques agrícoles, o de quan és el temps de plantar les hortalisses.  I es clou amb la llista de les celebracions de les Festes Majors de tot Catalunya i els llocs i dates dels Mercats, i cada any es dedica un article a alguna herba remeiera, en aquest, la farigola, “alè dels àngels i tresor de la terra”.

No és que la nostra vida avui depengui en el dia a dia de la terra; però acostar-nos-hi, ni que sigui només amb el pensament i la simpatia, ja ens fa un bon bé.

Sigues el primer en comentar on "Mes de Març"

Deixar un comentari

El teu e-mail no serà publicat


*