Avui sí

Avui sí podem celebrar un acte que enalteix els polítics catalans i que ens ofereix la imatge d’unitat que desitjaríem que fos la que mostrés sempre el nostre país. Els antics presidents Jordi Pujol, Artur Mas, Quim Torra de forma presencial, i José Montilla i Carles Puigdemont via telemàtica, han clos al Paraninf de la Universitat de Barcelona la Conferència sobre el Futur d’Europa, que en diversos actes s’ha desenvolupat a Catalunya, sota la Direcció d’Acció Exterior de la Generalitat.

A ressaltar les propostes entre les més votades que es fan arribar a Europa: l’autodeterminació dels pobles, l’oficialitat del català al Consell Europeu i igual tracte democràtic a Catalunya – Espanya, acabant amb les diferències amb que Europa jutja Turquia i Espanya, en fets semblants com l’empresonament dels polítics d’un país i de l’altre.

En aquest sentit, que el president Carles Puigdemont hagués d’assisir a l’acte a través de la pantalla, tot i que com a diputat europeu pot moure’s lliurament per tot Europa i no per Espanya, cobrava una força extraordinària. M’ha complagut molt que el president Jordi Pujol es girés per dirigir-se a Puigdemont, que el saludés i li agraís la feina que està fent a Europa a favor de Catalunya. Ha estat la intervenció més aplaudida.

¡Que bé si l’esperit que amarava aquesta trobada caracteritzés el dia a dia del nostre govern!

2 Comments on "Avui sí"

  1. Albert Fabà | 22 febrer, 2022 at 10:11 | Respon

    A mi també m’ha fet gràcia que hi fos el president Montilla, també per pantalla (i per raons molt diferents a les del president Puigdemont). Vaig escoltar el discurs de Montilla en unes jornades sobre llengua que va fer el PSC i, en general, em va agradar. Defensant el model de l’escola catalana, per exemple. Amb uns certs matisos, això sí.

  2. Jordi Morrós Ribera | 22 febrer, 2022 at 12:39 | Respon

    Jo vaig mirar una estona l’acte “online” ja que entre altres coses el partit es jugava a casa meva per dir-ho d’alguna manera (treballo com a professor de la UB des de l’any 1988).

    Els polítics s’entenen precisament quan deixen el poder com és el cas del no sé si encara del tot molt honorable Jordi Pujol que el va deixar per raons òbvies, i de l’encara molt honorable Carles Puigdemont que per raons polítiques de força major encara no sabem si podrà tornar a presentar-s’hi per exercir-lo.

Deixar un comentari

El teu e-mail no serà publicat


*