‘Already but not yet’

M’arriba l’impactant llibre amb vint-i-quatre fotografies de Jordi Barreras Vida , fetes al desolat barri  de la City de Londres, un dels centres més gran i important del món dedicat a l’Economia. Un món fred i inhumà, amb una arquitectura esfereïdora que el jove fotògraf capta molt bé, en contrast amb la persona humana que es fa molt prtita, just si es destaca de l’arquitectura dominant.

Ja la coberta del llibre, amb una maquetació molt adient deguda a l’Eva Barreres et desconcerta. Sense títol, sense el nom de l’autor, simplement la reproducció d’una pàgina d’anuncis d’un rotatiu. I a dins, el seguit de fotografies  sense ni un petit comentari, perquè res no et distregui, mentre vas quedant submergit en aquest brutal món del diner, tan despòtic i tan inhumà.

¿Un retrat autobiogràfic del fotògraf que al Fondo natal va viure la lluita alegre i feliç dels seus pares procedents de la immigració andalusa i aquí, a la la ciutat desballestada coneguda com la ciutat dormitori, van lluitar per un món més humà i més just? Hi he pensat, en això, quan ja al final del llibre Jordi Barreras expressa el seu agraïment al les persones a les que en certa manera hi ha rere la seva consagració a la fotografia: els seus pares, la seva germana, la cosina, els amics… I llavors m’ha sembla entendre el significat del títol. El món millor que en les seves fotos anuncia la mica de llum que s’infiltra en el gèlid paisatge de la City.

El regne de Déu del qual escriu en el postfaci Flavia Loscialpo, del qual diria que el Jordi en veu el besllum; “ja ara però no encara”.

Sigues el primer en comentar on "‘Already but not yet’"

Deixar un comentari

El teu e-mail no serà publicat


*