Veure com plou?

Dos fets que haurien de sublevar-nos: un, la sentència del govern espanyol donant-nos 10 dies perquè el 25% de classes en castellà s’apliqui a totes les escoles; l’altre, que el Parlament destitueixi el diputat Pau Juvillà perquè en període electoral no va retirar els llaços grocs de la Paeria de Lleida.

Dos exemples més de la repressió que Espanya exerceix sobre Catalunya; una prova més, que hauria de fer veure a la nostra gent (la que encara no entén que reclamem la independència), baxi  del burro i entenguin que fins que Catalunya sigui lliure no podrem fer la nació justa, culta i bona per a tothom, que tots voldríem.

Però avui penso especialment en els partits independentistes i en el govern de la Generalitat. ¿És que només podem oposar-nos a aquestes decisions fins que les sentències anunciades siguin fermes? I les entitats civils –Òmnium i l’Assemblea Nacional de Catalunya– ¿què esperen a animar la gent a sortir al carrer?

La gent hi és. La tebior del govern independentista ens desanima i, sobretot, ens rebel·la. La meva esperança és que un dia –tan de bo aviat—direm PROU!

n o t a: en la glosa d’ahir les presses em van fer trastocar el nom d’un autor i el d’una obra, que ja vaig corregir. Volia referir-me a Antígona de Sòfocles.

Sigues el primer en comentar on "Veure com plou?"

Deixar un comentari

El teu e-mail no serà publicat


*