Guerra híbrida

Puigdemont a Sardenya 4.10.2021 Foto: Albert Salamé / VWFoto

“Si algú vol fer el modern –escriu Vicent Partal en l’editorial de Vilaweb d’avui—d’això en diuen guerra híbrida”. Per no dir que som davant d’una guerra a tota ultrança del govern espanyol contra Catalunya, per impedir que se separi d’Espanya. Per damunt de tot, la sacrosanta unitat de la nació espanyola que ja va consagrat Franco amb el lema España Una, Grande y Libre”. Partal ho escriu arran de la revelació que ha fet en seu judicial José-Mauel Villarejo, ex-comissari de la policia espanyola, que els atemptats del 17-A de Barcelona i Cambrils els hauria teledirigit l’estat espanyol per donar un ensurt als independentistes, que estàvem preparant el referèndum, però que se’ls hauria escapat de les mans.

Em dic què més hem de saber, o què més ha de passar perquè ens adonem que el govern espanyol no dialogarà mai amb Catalunya, com d’altra banda Pedro Sánchez no es cansa de repetir que en la mesa de diàleg no es parlarà de l’amnistia ni del referèndum. El president Carles Puigdemont ha escrit: “La claveguera espanyola va segar la vida de 15 persones innocents i va provocar més de cent ferits per tal d’enviar un missatge al poble de Catalunya, que es disposava a celebrar el referèndum d’independència. Alguns polítics espanyols havien advertit que passarien coses. Com a president de Catalunya que vaig haver d’afrontar aquella crisi, i donar la cara al món i atendre les víctimes, exigeixo explicacions al cap de l’Estat i al president del govern: Espanya està sota sospita”.

El meu corol·lari és ben senzill: que d’un cop per totes i de manera fulminant diguem ¡“adéu, Espanya”!

Sigues el primer en comentar on "Guerra híbrida"

Deixar un comentari

El teu e-mail no serà publicat


*